VakantieBieb 2017

Foto van moeder en kind met tablet

Gratis e-books voor iedereen!

Download de gratis VakantieBieb app op je tablet of smartphone voor een hele zomer lang veel leesplezier!

Gratis actie van de bibliotheek. Vanaf 1 juni voor de jeugd en vanaf 1 juli voor volwassenen.

Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft met de VakantieBieb heb je toegang tot meer dan zestig leuke, spannende en populaire e-books voor volwassenen en kinderen. Vanaf 1 juni kun je e-books voor de jeugd downloaden en vanaf 1 juli voor volwassenen via de app store. De VakantieBieb sluit op 31 augustus. De app is beschikbaar voor leden en niet-leden.

Hoe werkt de VakantieBieb app?

Eerst maak je een account aan. Daarna kun je boeken downloaden op je tablet of smartphone en op je (digitale) boekenplank zetten. Deze boeken zijn tot en met 31 augustus beschikbaar. Daarna sluit de VakantieBieb app en kun je ze niet meer lezen op je tablet of smartphone. Maar je kunt als bibliotheeklid het boek natuurlijk nog wel in de bibliotheek lenen. Heb je nog vragen? Bekijk dan het filmpje of kijk op de link naar 'veelgestelde vragen VakantieBieb' onderaan dit agendapunt.

Vakantielezen = win-win voor de jeugd.

Kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen vallen maar liefst 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Lezen tijdens de vakantie is dus belangrijk voor je kind en dit kan met de VakantieBieb altijd en overal. Als je vanaf 1 juni de VakantieBieb app download, maak je bovendien kans op een gratis iPad mini. Probeer het eens uit!

E-books voor leden en niet-leden van de bibliotheek

Voor leden van de bibliotheek zijn er het hele jaar door e-books te lenen voor volwassenen en kinderen. Voor niet-leden zijn er e-books uit de klassieke literatuur in de 'eregalerij' te leen. Voorwaarden voor het zoeken, vinden en lenen van e-books vind je op de link 'zoeken en vinden e-books' onderaan dit agendapunt.

Hulp nodig bij e-books?

In de agenda op onze website kun je je aanmelden voor een workshop 'e-books lenen' en vind je de data en tijden voor digitale spreekuren op onze locaties, waar je terecht kunt om vragen te stellen.

Media:

  • Datum: van donderdag, 01 juni 2017 tot donderdag, 31 augustus 2017
  • Locatie: Korenbeurs Schiedam
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam i.s.m. Bibliotheek NL
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • Telefoon: 010 714 6336
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.