Femmes Pur Sang

Foto van een steeg

Een meerstemmig vrouwenkoor.

A Sketchbook of women.... leer ze allemaal kennen in dit kleurrijke, muzikale schetsboek.. en er is meer.

Femmes Pur Sang is een meerstemmig vrouwenkoor uit Schiedam waar het plezier van het zingen centraal staat en leidt tot vele vocale prestaties.

Het repertoire

Het repertoire van het koor is afwisselend klassiek repertoire van Bach tot Mendelssohn; meeslepende gospelsongs waarbij je de katoenvelden voelt zinderen; folkmuziek van over de hele wereld: van wervelende Spaanse sevillana’s tot pittige Hongaarse stemritmes, aangrijpende oude Engelse songs en prachtige Balkanliedjes, maar ook opbeurende swing en jazz en populaire nummers van onder meer de Beatles.

Onder leiding van pianiste en dirigente Annette Rogers repeteren we met veel plezier en verzorgen we zo’n twee tot drie keer per jaar een uitvoering. Vanaf 1999 heeft Femmes Pur Sang aan vele mooie projecten gewerkt.

Annette Rogers

De uit Engeland afkomstige sopraan Annette Rogers leidt sinds de oprichting in 1999 van Femmes Pur Sang dit koor met groot enthousiasme. Zij studeerde klassiek piano aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en aan het Rotterdamse Conservatorium. Vervolgens studeerde zij klassieke zang aan het Utrechts Conservatorium bij Meinard Kraak en barokzang aan het Koninklijk Conservatorium bij Marius Altena.

Annette heeft zich al vele jaren gespecialiseerd in het samenwerken met zangers en instrumentalisten. Sinds 1990 is zij verbonden als docent aan het conservatorium Codarts in Rotterdam en is verder onder andere betrokken als repetitor, pianist en zangdeskundige bij verschillende koren zoals het Philharmonisch Koor Toonkunst in Rotterdam, het Laurens Collegium, het Rotterdams Kamerkoor en het Erasmus Kamerkoor.

Het programma

Centraal deze middag staat ’A Sketchbook of Women’ voor 3-stemmig vrouwenkoor en sopraansoliste. Het werd geschreven in 1953 door de buitengewoon getalenteerde Britse componist, schrijver en kunstenaar, Thomas B. Pitfield (1903- 1999). Ook de teksten zijn van zijn hand.

In zijn 25 minuten durende ’Vrouwenschetsboek’ komen negen vrouwenportretten voor: enerzijds uitdagend, en met een flinke knipoog zoals in ‘The Sluttish young Seamstress of Ipswich’, anderzijds betoverend mooi, zowel tekstueel als muzikaal, zoals in ‘The Old Woman’. Hij brengt zijn compositie op smaak met veel humor en kruidige elementen zoals gesproken teksten, vers in Limerick-vorm, een canon en een pittige Fughetta. Danseres Anuschka Coumou, zal op bijzondere wijze dit concert ondersteunen.

Na het ‘Sketchbook’ zal Femmes Pur Sang een klein aantal nummers laten horen die typerend zijn voor het afwisselende repertoire dat kenmerkend is voor dit koor.

Danseres Anuschka Coumou

Is afgestudeerd als dansdocent in 1992 aan de Rotterdamse Dansacademie, tegenwoordig bekend als Codarts in Moderne Dans, Jazz en Tapdans. Ze heeft haar eigen dansschool DansZee.

Gratis!
zondag 02 juli 2017, 15:00 uur tot 16:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 6336