Natural Blend

Foto van Natural Blend

Gratis 'Barbershop Harmony' concert.

Natural Blend is een verrassend vierstemmig herenkwartet uit Vlaardingen die a capella evergreens en popmuziek zingen.

Natural Blend

Natural Blend wordt gevormd door 4 enthousiaste zangers die al jaren hun passie met elkaar delen. Die passie is het a capella zingen van close harmony muziek, veelal in de specifieke Barbershop stijl. Het kwartet bestaat uit: Hans Verwoerd (Bass), Cees Esbach (Baritone), Frans Koevoet (Lead) en Ed Goedegebuure (Tenor).

Barbershop Harmony

Barbershop Harmony is een vierstemmige close harmony stijl, die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten van Amerika in het begin van de vorige eeuw. Dit genre staat bekend om zijn mooie harmonieën in de arrangementen. Het is de meest pure vorm van muziek maken: alleen de stem is het instrument. Er komt geen ander instrument aan te pas. Het is niet zo eenvoudig om te doen, het laten ‘klikken’ van de akkoorden vergt nog al wat oefening. Maar als het lukt krijg je als zanger - maar ook als toehoorder- de beloning: een ‘ringing cord’.

Repertoire

Het repertoire van Natural Blend bestaat uit evergreens, maar ook eigentijdse songs uit musicals en de popmuziek. Het kwartet zingt deze middag bekende songs zoals‘You are so beautiful’ van Joe Cocker, ‘Daydream’ van Lovin Spoonful en ‘Bring him home’ uit de musical Les Miserables, maar ook minder bekende songs.

Het kwartet daagt soms het publiek uit om ook iets 4-stemmigs mee te zingen, maar het is natuurlijk niet verplicht om mee te doen. Het is wel een mooie manier om zelf te ervaren hoe zo’n ‘ringing cord’ klinkt en voelt. 

Muziek in de Bibliotheek

Dit concert is onderdeel van de reeks Muziek in de Bibliotheek. De Bibliotheek Schiedam wil muzikale talenten uit Schiedam en de regio Rijnmond een platform geven om tijdens de eerste zaterdag van de maand tussen 14.00 en 14.45 uur op te treden in de Korenbeurs. Meer informatie hierover bij Jenny Maarschalk jmaarschalk@debibliotheekschiedam.nl

Muziekweb

Muziekweb is de digitale muziekcatalogus van alle bibliotheken in Nederland. In de Bibliotheek in de Korenbeurs zijn speciale ligbedjes ingericht waar met koptelefoons naar de ruim 6 miljoen titels van Muziekweb geluisterd kan worden. Op muziekweb.nl kan iedereen informatie over de muziek, artiesten, componisten en muziekstijlen vinden en zijn er muziekfragmenten van 30 seconden te beluisteren. Via Muziekweb is het voor bibliotheekleden ook mogelijk om cd's, lp's of muziekdvd's te lenen. Plaats een bestelling met uw persoonlijke bibliotheekkaartnummer, waarna de reservering naar Schiedam verstuurd wordt en afgehaald kan worden in uw eigen bibliotheek.

Gratis!
zaterdag 14 oktober 2017, 14:00 uur tot 14:45 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 6336