Door de ogen van de Schiedammer

Tekst door de ogen van de Schiedammers met kleine foto's

Tentoonstelling en digitaal fotoboek.

De foto's laten zien wat wij allemaal wel weten: Schiedam is een stad om trots op te zijn!

Door de ogen van Schiedammers bevat een reeks aan unieke beelden van Schiedammers zelf. Door middel van de foto’s laten de fotografen zien hoe ze tegen de stad aankijken, waar ze trots op zijn en wat er veranderd is in de afgelopen periode. Het Schiedamse college vroeg inwoners om de stad in beeld vast te leggen. Veel Schiedammers reageerden enthousiast op deze uitnodiging van het college.

Van donderdag 1 februari tot 30 april zijn de twintig foto’s met de meeste likes als tentoonstelling te zien in de Korenbeurs Schiedam. Op 6 januari werd het fotoboek met 229 foto’s van Schiedammers gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Daarna reisden de twintig foto’s naar het wijkcentrum aan het Willem Dreesplein in Schiedam. Met de tentoonstelling in de Korenbeurs wordt de deze reizende expositie afgesloten. Alle foto's zijn gebundeld in een digitaal fotoboek: 'Door de ogen van de Schiedammer'

,,Beelden zeggen meer dan woorden en geven altijd weer stof tot nadenken en aanleiding voor een goed gesprek'', zei burgemeester Cor Lamers tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. ,,Wij zijn als college deze bestuursperiode begonnen met de uitnodiging om kritisch met ons mee te kijken. En zo wilden we de periode ook eindigen. Daarom vroegen we aan Schiedammers om te laten zien hoe zíj tegen hun stad aankijken. Dat hoefden geen mooie verhalen te zijn, het mocht ook kritische beelden opleveren. Samen met de gelijknamige tentoonstelling is dit een product van en voor de Schiedammer'', aldus Lamers. 

 

  • Datum: van donderdag, 01 februari 2018 tot maandag, 30 april 2018
  • Locatie: Korenbeurs Schiedam
  • Georganiseerd door: De Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Kittie Boone
  • Telefoon: 010 714 6335
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.