Door de ogen van de Schiedammer

Tekst door de ogen van de Schiedammers met kleine foto's

Tentoonstelling en digitaal fotoboek.

De foto's laten zien wat wij allemaal wel weten: Schiedam is een stad om trots op te zijn!

Door de ogen van Schiedammers bevat een reeks aan unieke beelden van Schiedammers zelf. Door middel van de foto’s laten de fotografen zien hoe ze tegen de stad aankijken, waar ze trots op zijn en wat er veranderd is in de afgelopen periode. Het Schiedamse college vroeg inwoners om de stad in beeld vast te leggen. Veel Schiedammers reageerden enthousiast op deze uitnodiging van het college. Van de 20 foto’s met de meeste likes op social media is een expositie gemaakt. Die is vanaf 9 januari te zien in het wijkcentrum aan de Willem Dreesplein. Vanaf 1 februari is deze expositie te zien in de Korenbeurs. 

,,Beelden zeggen meer dan woorden en geven altijd weer stof tot nadenken en aanleiding voor een goed gesprek'', zei burgemeester Cor Lamers tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. ,,Wij zijn als college deze bestuursperiode begonnen met de uitnodiging om kritisch met ons mee te kijken. En zo wilden we de periode ook eindigen. Daarom vroegen we aan Schiedammers om te laten zien hoe zíj tegen hun stad aankijken. Dat hoefden geen mooie verhalen te zijn, het mocht ook kritische beelden opleveren.''

Het resultaat is een digitaal fotoboek: 'Door de ogen van de Schiedammer', dat zaterdag 6 januari door burgemeester Cor Lamers werd gepresenteerd. ,,Samen met de gelijknamige tentoonstelling is dit een product van en voor de Schiedammer'', aldus Lamers.

  • Datum: van donderdag, 01 februari 2018 tot zaterdag, 31 maart 2018
  • Locatie: Korenbeurs Schiedam
  • Georganiseerd door: De Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Kittie Boone
  • Telefoon: 010 714 6335
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.