Reve Revue - Tentoonstelling

Foto van een jonge vrouw die een tentoonstelling bekijkt in de Korenbeurs.

Een hommage aan Gerard Reve.

Tijdens de Reve Revue is er een prachtige tentoonstelling over Reve te zien.

Op de eerste verdieping van de Bibliotheek in de Korenbeurs wordt werk van Reve en aan deze schrijver gerelateerde objecten getoond. Het materiaal is afkomstig van de OBA, van het Stedelijk Museum Schiedam en van particulieren.

OBA

Het hart van de museumcollectie van de OBA wordt gevormd door de Reve-verzameling die Peter van Bergen (vertrouweling van Reve in de jaren ‘80 en ‘90) gedurende meer dan dertig jaar bijeenbracht. Door bemiddeling van antiquaar Piet van Winden verwierf de OBA in 2004 deze unieke collectie die als een eerbetoon aan de schrijver. De collectie Van Bergen omvat het volledig werk van Gerard Reve in eerste en latere drukken, vertalingen, vele gesigneerde en opdrachtexemplaren, unieke bibliofiele uitgaven, dummies en proefdrukken, publicaties in tijdschriften van oorspronkelijk werk, affiches en posters. Daarnaast een omvangrijke fotocollectie met foto’s van de schrijver gefotografeerd door o.a. Emiel van Moerkerken, Edith Visser,Nico van der Stam, Paul Huf, Steye Raviez, George Verkuyl, Ronald Sweering, Vincent Mentzel en Klaas Koppe. Verder zijn er vele originele manuscripten, typoscripten en correspondenties met uitgevers, collega-auteurs en diverse personen uit de wereld van kunst en cultuur. Een bijzonder deel van de collectie wordt gevormd door persoonlijke attributen die een blijvende herinnering zijn aan de schrijver Gerard Reve. Een deel van deze collectie zal te zien in de Korenbeurs tijdens de Reve Revue.

Stedelijk Museum Schiedam

Het Stedelijk Museum Schiedam stelt verschillende werken uit haar collectie beschikbaar voor de Reve tentoonstelling. Het betrfeft werk van kunstenaars die in de tijd dat Gerard Reve in Schiedam verbleef met hem contact hadden, Daan van Golden, Paul Beckman en Joop Schafthuizen.

Fotofestival Schiedam

Tijdens Fotofestival Schiedam -  18 tot en met 28 oktober -  krijg je alvast een voorproefje van de Reve Tentoonstelling. Er worden dan in de Korenbeurs foto’s van Gerard Reve door de fotografen Vincent Mentzel en Klaas Koppe getoond. Deze foto's blijven na het Fotofestival hangen en maken vervolgens deel uit van de Reve tentoonstelling 

 

definitieve ReveRevue logo rgb

  • Datum: van zaterdag, 27 oktober 2018 tot zondag, 04 november 2018
  • Locatie: Korenbeurs Schiedam
  • Georganiseerd door: De Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Kittie Boone
  • Telefoon: 010 714 6300
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.