Van Asterix tot FC Knudde

Striptekening van stamhoofd Heroix uit Asterix en Obelix

Tentoonstelling door burgemeester Lamers

Tot en met 30 juni is een deel van de uitgebreide stripboekencollectie van burgemeester Lamers te zien in de Korenbeurs.

De heer Lamers zal de aankomende zes jaar als burgemeester in Schiedam aanblijven. In een interview hierover in het AD van 24 februari jl. vertelt de burgemeester over zijn missies en ambities voor Schiedam, maar ook over zijn liefde voor strips. "Ja, ik ben gek op strips". Wat zegt dat over u als persoon? "Dat je goed kunt relativeren. Als Feyenoord slecht gepresteerd heeft er staat op maandag een goede FC Knudde bij jullie in de krant, nou dan kan ik er weer tegen. Ik ben liefhebber van Asterix en Obelix. Ben iemand die de serie compleet wil hebben. Zodra die uitkomt sta ik in de winkel om hem te kopen. Al mag dat niet van mijn kinderen, want dan hebben ze eindelijk een Sinterklaascadeautje. Moet ik dus een maand lang geduld hebben".

Tentoonstelling in de Korenbeurs

Het interview in het AD was aanleiding voor de Bibliotheek Schiedam om burgemeester Lamers te vragen een deel van zijn stripboekenverzameling beschikbaar te stellen voor een tentoonstelling. Van 1 mei tot en met 30 juni is een deel van de uitgebreide stripboekenverzameling van burgemeester Lamers te zien in de bibliotheek in de Korenbeurs. De helden van de burgemeester zijn: Asterix & Obelix, Kuifje en Agent 327. Naast deze tentoonstelling is er ook een expositie met ingelijste striptekeningen te zien.

Burgemeester Lamers

Burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft in zijn portefeuille: Algemene zaken, Openbare orde en veiligheid, Regionale aangelegenheden, Integrale handhaving, Communicatie & Participatie, Dienstverlening en Europa. Burgemeester Lamers is zowel voorzitter van het college van burgemeester en wethouders (B&W) als voorzitter van de gemeenteraad van Schiedam. Burgemeester Cor Lamers is voorzitter van de gemeenteraad, presidium en van het college van B & W.

De Bibliotheek Schiedam heeft naast boeken, cd's, dvd's, tijdschriften en kranten ook volop stripboeken in haar collectie.

Media:

• Datum: van dinsdag, 01 mei 2018 tot zaterdag, 30 juni 2018