Kerstsprookje De Notenkraker 14.00 uur

Prentenboek De Notenkraker.. Illustraties Valeria Docampo

Muzikaal verhaal voor kinderen (4+)

Kom luisteren naar de muziek en het verhaal van dit beroemde sprookje. Aanmelden noodzakelijk.

Kerstsprookje De Notenkraker

Verhaal

Op kerstavond krijgt Clara Staalboom een notenkrakerpop cadeau en haar broer Frits een soldatenpak met zwaard. Als alle gasten weg zijn dan gaat Clara slapen. In haar droom komt de notenkrakerpop tot leven. Hij verandert in een prins. Clara en de prins raken al snel verliefd en zijn gelukkig. Maar de prins heeft een grote vijand, de Muizenkoning. De Muizenkoning en zijn muizen veranderen de prins in een levende Notenkraker. Clara en haar prins maken samen een grote reis door allerlei exotische landen in een toverlantaarn. Als ze uit de toverlantaarn komen raken de Notenkraker en de Muizenkoning in een gevecht, waarbij de Notenkraker zwaar gewond raakt. Frits, gekleed in soldatenpak met zwaard, schiet te hulp en dood de Muizenkoning. Daarop verandert de Notenkraker weer in een prins. Als Clara wakker wordt, lijkt alles normaal. Ze rent snel naar haar notenkrakerpop en ze ziet dat hij weer gewoon een pop is. Ze had alles gedroomd. 

Overige informatie

Dit sprookje is geschreven door E.T.A. Hoffmann en op muziek gezet door de Russische componist Pjotr Tjaikovsky. Het is in 1892 voor het eerst opgevoerd als ballet. Irma en Daphne Metaal spelen korte delen van deze muziek op de piano en Jolie Hakkert van de Voorleesbrigade leest een verkorte versie van het verhaal voor. De duur van deze voorstelling met illustraties, muziek en verhaal duurt ca. 30 minuten. 

Aanmelden

Via deze link kun je je aanmelden https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1DSDVcpcGOTz9vH6Ji6oZ7d8WZ4ruDvfwGtObP_DDxiYpLw/viewform

Meer muzikale sprookjes

Kijk voor meer muzikale sprookjes op de website van muziekweb. Deze website is voor iedereen toegankelijk. 

Voorstelling De Notenkraker in Theater aan de Schie

Op 6 december voert het Charkov City Opera & Ballet (voorheen het Charkov Staats Ballet Theater) het sprookjesverhaal De Notenkraker uit in een prachtig klassieke uitvoering in het Theater aan de Schie. Verteller Mark Krone licht het verhaal tussendoor op theatrale wijze toe. 

Gratis!
zaterdag 15 december 2018, 14:00 uur tot 14:30 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 7146336