Literair café

Aankondiging Bart Chabot - door Jan v. Kampenhout

Met schrijver en podiumdier bart Chabot

Avond met Bart Chabot in het teken van het boekenweekthema `Verboden Vruchten`.

Ter gelegenheid van de Boekenweek staat dit literaire café op woensdag 29 maart 2017 in het teken van "Verboden Vruchten". Bart Chabot draagt voor uit eigen werk en gaat in gesprek met het publiek. Het duo Emellan zorgt voor de muzikale omlijsting.

Bart Chabot (Den Haag, 1954) is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. In 1981 debuteerde hij met de dichtbundel Popcorn. In 1989 debuteerde Chabot in het theater met Remco Campert en Jan Mulder, in 1998 begon hij een theatertournee met Herman Brood en Jules Deelder en van 2005 t/m 2008 toerde hij met Martin Bril en Ronald Giphart. Chabot beleefde zijn literaire doorbraak naar het grote publiek met zijn vierdelige biografie over Herman Brood. In 2007 ontving hij de Johnny van Doornprijs voor de gesproken letteren.

In 2009 verschenen twee lijvige delen verzamelde gedichten onder de titel Greatest Hits. In 2011 verscheen Diepere lagen, een aangrijpend en zeer persoonlijk relaas over de eerste verschijnselen, diagnose, verloop en de behandeling van de ziekte die hem trof. Eind oktober 2013 verscheen Triggerhappy, waarmee Bart Chabot debuteerde als romanschrijver. Ter ere van zijn zestigste verjaardag koos Bart Chabot in 2014 zestig verhalen, gedichten en fragmenten uit zijn oeuvre. Hij bekeek zijn werk opnieuw, bewerkte, kortte in en herschreef en zo ontstond de bloemlezing Zestig.

Het literair café wordt in samenwerking met het vorig jaar opgerichte 'Literair Gezelschap Schiedam' georganiseerd en vindt plaats op iedere laatste woensdag van de maand. Tijdens deze inspirerende literaire avonden kunnen de bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek, hun eigen leeservaringen delen en elkaar natuurlijk ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Het duo Emellan bestaat uit zanger, tekst-en liedjesschrijver Richard van der Keur en gitarist Elmer Meijers. Dit luisterpopduo maakt muzikale collages over de stad en mensen zoals jij en ik. Zij spelen liedjes van hun laatste CD 'Klein Bombastisch' waarin het boekenweekthema 'Verboden vruchten' verhalend aan bod komt. Emellan speelt ook op zaterdag 11 maart tijdens de muziekserie 'Muziek in de Bibliotheek' van 14.00 tot 14.45 uur. Meer informatie: https://tinyurl.com/zbvzyrd

Kaarten à € 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in de Korenbeurs, Boekhandel Post Scriptum en Het Schiedams Boekhuis.

 

€ 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam
woensdag 29 maart 2017, 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jan van Bergen en Henegouwen
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 21