Beeld(strip)verhaal workshop (6+)

Kaft boek Sterren en Planeten

Hoe zou het zijn als......

Naar aanleiding van een kort fantasieverhaal gaan we zelf een verhaal verzinnen en daar beeld (en tekst) bij bedenken.

Luister naar een fantasieverhaal en verzin er zelf eentje

Naar aanleiding van het korte verhaal ‘De Maan’ gaan we onze verbeelding aanzetten. We verplaatsen ons in verschillende situaties. Bijvoorbeeld hoe zou het zijn om poezentaal te verstaan net als Minoes? Of hoe zou het zijn om onzichtbaar te zijn, net als Harry Potter met zijn onzichtbaarheidsmantel? Of hoe zou het zijn om net als Dolfje Weerwolfje in en weerwolf te veranderen? Of verzin zelf een verhaal en denk je eens in wat jij zou doen.

Maak beeld bij je eigen fantasieverhaal

Deze workshop wordt gegeven door beeldend kunstenares Kim van den Enden. Onder haar begeleiding teken je op een aantal kaartjes wat jij zou doen in zo’n situatie. Leg ze op volgorde en maak met die kaartjes je eigen beeld- of stripverhaal.

Als je mee wilt doen, stuur dan een mailtje naar programmering@debibliotheekschiedam.nl

In de bibliotheek vind je inspiratie voor je eigen fantasieverhaal

In de bibliotheekvestigingen van de Korenbeurs, de Klinker en Singel 24 vind je spannende jeugdboeken over dit onderwerp; kijk ook eens bij de informatieboeken over hoe het zou zijn om op de maan te wonen, in de middeleeuwen te leven of als eskimo op de Noordpool.

Word lid van de bibliotheek

Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek en kunnen in alle vestigingen van de Bibliotheek Schiedam boeken reserveren, lenen, ophalen en terugbrengen.

maandag 25 februari 2019, 14:00 uur tot 15:30 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam