Gedichtendag 2019

Logo van de Week van de Poezie

Gedichtendag vier je samen.

Gedichten afgewisseld met Flamenco, zang, gitaar en dans met als thema ‘vrijheid’.

Poezie met als thema vrijheid

Bibliotheek Schiedam, VluchtelingenWerk Schiedam en stichting Zona Franca organiseren jaarlijks een gezamenlijke viering van de Poëzieweek in Schiedam en presenteren samen het programma 'Verborgen Gedichten'. Tijdens deze kleurrijke poëziemiddag presenteren Schiedammers met verschillende culturele achtergronden, hun gedichten, in eigen taal en of in het Nederlands. Het thema van alweer de 9e editie is Vrijheid. De toegang is gratis. Kom ook op zaterdag 2 februari van 14.00 - 16.00 uur en vier gedichtendag samen in de Bibliotheek in de Korenbeurs in Schiedam. 

Programma

  • Aanvang 14.00 uur
  • Optreden diverse dichters tot ca. 14.30 uur
  • Om ca. 14.30 uur muzikaal optreden door Jur Vermijs (Flamenco gitarist), Juan Peñas (zanger) en Miki María Vos (danseres).
  • Pauze tot 15.00 uur
  • Optreden diverse dichters tot ca.15.30 uur daarna muzikaal optreden door Jur Vermijs (Flamenco gitarist), Juan Peñas (zanger) en Miki María Vos (danseres).
  • Afsluiting rond 15.45 uur

Flamenco gitarist Jur Vermijs 

Jur Vermijs (Maastricht, 1990) had al op jonge leeftijd voor het eerst een gitaar in handen. Als puber belandde hij in verscheidene blues en rock&roll bandjes uit Amsterdam, waarin hij elektrisch gitaar speelde. Rond zijn 17e kwam hij in aanraking met flamenco en is sindsdien niet meer gestopt dit te spelen. Ondertussen heeft hij het conservatorium afgerond als leerling van meestergitarist Paco Peña en heeft ook een jaar in Córdoba, Spanje gestudeerd. Momenteel speelt hij veel door heel Nederland met verschillende formaties en werkt hij aan eigen composities en arrangementen. Daarnaast is hij actief als flamencogitaardocent in Rotterdam.

gedichtendag 2019 jur vermijs

 

Zanger Juan Peñas

Juan Peñas wordt in 1972 geboren in het hart van Andalucia in Spanje, maar verhuist al op jonge leeftijd naar Nederland (Enschede). Daar begint hij flamenco te zingen, en volgt daarin de voetstappen van zijn opa, een goede vriend van de beroemde flamencozanger Pepe Marchena. Zijn favoriete stijlen zijn sevillanas en fandangos.  In 1992 besloot hij zich volledig op het uitoefenen van flamenco te storten. De beroemde flamencozangers Fernando Terremoto, Caracol, Enrique Morente, Miguel Poveda en Antonio Mairena inspireren hem. Hij is een  zeer gepassioneerde zanger met authentiek flamenco-hart en treedt op in theaters in Nederland en Duitsland. Hij is ook werkzaam als docent in zangworkshops bij de Stichting Terremoto.

gedichtendag 2019 juan penas

Danseres Miki María Vos

Miki María Vos (Leiden 1992), begon op vierjarige leeftijd met klassiek ballet. Daarnaast deed ze al snel jazzballet, hiphop, streetdance, musical en moderne dans. Ze werd toegelaten tot verschillende dansselecties en trad daarmee op in onder meer de Leidse Schouwburg en het Lucent Danstheater.
In 2007 begon ze vanwege haar half-Spaanse achtergrond ook met flamencodans. Al snel vond ze daarin zoveel uitdaging en plezier dat ze besloot zich qua dans volledig op flamenco te richten. Vanaf 2007 volgde ze in Nederland en in Spanje (Sevilla en Granada) meerdere lessen bij diverse bekende dansdocenten en later op Codarts. Sinds 2011 geeft ze in Leiden lessen techniek en choreografie aan beginners en ver gevorderden en wordt ze gevraagd voor gastlessen en optredens in Nederland, Duitsland en Spanje.

gedichtendag 2019 miki vos

 

Gratis!
zaterdag 02 februari 2019, 14:00 uur tot 16:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 6336