Literair Café

Foto: Marieke Lucas Rijneveld door Jouk Oosterhof

Marieke Lucas Rijneveld te gast

Ter gelegenheid van de Poëzieweek is dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld (1991) te gast in Literair Café. Zij geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren.

In 2015 debuteerde zij met de meermaals herdrukte bundel 'Kalfsvlies', die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. Haar romandebuut 'De avond is ongemak' werd bij DWDD verkozen tot boek van de maand. Op 24 januari verschijnt haar tweede gedichtenbundel: 'Fantoommerrie'.

Haar indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie en haar gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal tijdschriften, waaronder Hollands Maandblad, VPRO Gids en De Revisor. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf.

Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

 Boekhandel Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte 'Literair Gezelschap Schiedam' georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Tijdens deze inspirerende literaire avonden kunnen  bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook staat ontmoeting centraal tijdens het optreden en bij de afsluitende borrel.

€ 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam) Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5.
donderdag 31 januari 2019, 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Georganiseerd door: Literair Gezelschap Schiedam
  • Contactpersoon: Jan van Bergen en Henegouwen (bibliotheek)
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 21