Literair Café

Foto: Tom Lanoye door Sophie Bassouls

Te gast: Tom Lanoye

Tijdens de boekenweek geeft romancier, dichter, columnist en theaterauteur Tom Lanoye een lezing

Hij woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad. Lanoye is een performer. Vanaf het begin van zijn schrijverschap treed hij op voor publiek. Lanoye publiceerde zijn eerste werk in eigen beheer, naar eigen zeggen: ‘zoals alle punkbands toentertijd deden: uit onvrede met de bestaande structuren en om het vak van binnenuit te leren’.

Hij is bekend van radio en televisie, niet alleen in België, maar ook in Nederland. Verder treedt hij op in theaters met avondvullende bewerkingen van eigen romans of toneelstukken. Sinds de vertaling van zijn roman “Sprakeloos” is hij ook doorgebroken in Franstalig België. Zes van zijn romans werden verfilmd, waarvan één, Het derde huwelijk, in het Frans (Troisièmes Noces). In 2018 werd Lanoyes zestigste verjaardag uitgebreid gevierd met een overzichtsboek. Tijdens het hele daaropvolgende theaterseizoen toerde de jarige in Nederland en Vlaanderen met een literaire feestshow, “Jubilee Lanoye”.

€ 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam) Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5.
donderdag 28 maart 2019, 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jan van Bergen en Henegouwen
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 21