Mensje van Keulen

Foto Mensje van Keulen door Anneleen Louwes

te gast in Literair Café

Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Maarten Biesheuvel.

Woensdag 29 mei is Mensje van Keulen te gast in het Literair Café in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. Mensje van Keulen heeft in de loop der jaren een rijk oeuvre opgebouwd. Daarnaast is zij bevriend met Maarten Biesheuvel, wiens tachtigste verjaardag deze maand wordt gevierd.

Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Haar debuut "Bleekers zomer" verscheen in 1972. Met de woorden: 'Dit is het,' begon de eerste recensie op deze bejubelde en al vele malen herdrukte roman die inmiddels tot de klassieken in de Nederlandse literatuur wordt gerekend. In het autobiografische "Olifanten op een Web" (1997), dat Mensje naar aanleiding van de dood van haar moeder schreef, is veel over haar jeugd, latere belevenissen en haar schrijverschap te vinden. Haar werk werd bekroond met de Annie Romeinprijs, de Charlotte Köhlerprijs en de Constantijn Huygensprijs.

Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl. Boekhandel Post Scriptum zorgt voor de boekverkoop. 

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. In verband met Hemelvaartdag is het Literair Café deze maand op woensdag. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Tijdens deze inspirerende literaire avonden kunnen bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Entree: € 10,- (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5,-.
woensdag 29 mei 2019, 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jan van Bergen en Henegouwen
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 63 14