Muziek met Gijs van Rij

Foto: Gijs van Rij

Tegendraads; Neder-punk en neder-wave

Gijs maakt er 40 jaar na Punk alsnog een zooitje van.

Doe het zelf, eigen beheer, verzet, anarchie, chaos, kraakbeweging (geen woning, geen kroning), ME weg ermee, Weg met de neutronenbom, no-nonsense en (illegale) radio. Aan het eind van de jaren zeventig waren de jaren zestig echt voorbij. Kort, maar krachtig zette punk en new wave de wereld op zijn kop. Bandjes als The Ex, Rondos, Mecano, Ivy Green en later De Kift kregen de geest en maakten er een puinhoop van. Onder het motto: je kunt pas echt vernieuwend zijn, als je het oude eerst tot de grond toe hebt afgebroken. Vandaar misschien, dat punk zo aansloeg en goed werd begrepen in Rotterdam en omstreken.

Heb je een favoriet, deel hem door de plaat mee te nemen. Gijs zet hem graag voor je op. Tussendoor zal een vrijwilliger van de “De voorleesbrigade” toepasselijke verhalen en teksten voorlezen. De toegang is gratis.

Gratis!
zondag 27 januari 2019, 14:00 uur tot 16:00 uur