Poezieweek 2019

Afbeelding logo Poëzieweek

Eind januari is het de Poëzieweek.

Een week lang extra aandacht voor dichters en hun gedichten.

Er is altijd tijd voor een gedicht is een motto van de Poëzieweek (van 31 januari t/m 6 februari).

Het kost een minuutje om thuis of op school een gedicht voor te lezen. Daarmee breng je kinderen aan het lachen, bied je ze troost of leer je ze spelen met taal. In het hele land zijn er tijdens de Poëzieweek allerlei evenementen, voor volwassenen en voor kinderen, zo ook in Schiedam.

Marieke Lucas Rijneveld te gast bij het Literair café 

Ter gelegenheid van de Poëzieweek is dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld (1991) op 31 januari om 20.00 uur te gast in Literair Café. Zij geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. Meer informatie is in het agendapunt te vinden. 

Gedichtendag in Schiedam

Zaterdag 2 februari wordt tussen 14.00 en 16.00 uur uitgebreid stilgestaan bij poëzie tijdens de gedichtendag in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Tussen 14.00 en 16.00 uur presenteren de Bibliotheek Schiedam, VluchtelingenWerk Schiedam en stichting Zona Franca het programma 'Verborgen Gedichten'. Tijdens deze kleurrijke poëziemiddag presenteren Schiedammers met verschillende culturele achtergronden, hun kunsten, in eigen taal en of in het Nederlands. Het thema van alweer de 9e editie is Vrijheid. De toegang is gratis. In de agendapunt is het volledige programma te vinden.

Poëzie op school

Voor scholen zijn speciale Poëzielessen ontwikkeld. Meer informatie hierover is te vinden via onderstaande link.

Dichtbundel bij aankoop van een boek in de boekhandel

Net als bij de Kinderboekenweek is er een geschenk dat je gratis krijgt bij aankoop van een boek in de boekhandel: een gedichtenbundel van Tom Lanoye, speciaal geschreven voor deze Poëzieweek. 

Heel veel poëzie te leen

Bij de bibliotheek zijn heel veel gedichten te vinden. Boeken met gedichten kunnen natuurlijk ook geleend worden om thuis te lezen. Kinderen zijn gratis lid van de Bibliotheek Schiedam dus leesplezier kost tot 18 jaar helemaal niets!

Media:

  • Datum: van donderdag, 31 januari 2019 tot woensdag, 06 februari 2019