Trio Blind Vertrouwen

Foto van Blind Vertrouwen

Nederlandstalig trio met Ierse invloed

Twee ex-leden van de Rotterdamse band Noodweer en een Ierse bodhranspeler vormen samen een nieuw akoestisch trio.

Leden van het trio Blind Vertrouwen

Twee jaar geleden hebben gitarist/componist Theo van Duijl en zanger/tekstschrijver Jos Bloemkolk opnieuw samengespannen. Ditmaal aangejaagd door de Ierse bodhranspeler Barry Plunkett. De bodhran - spreek uit 'barán' - is een Ierse lijsttrommel die in Blind Vertrouwen met de hand wordt bespeeld.

Repertoire

Inmiddels hebben ze een uitgebreid repertoire van eigen nummers opgebouwd. Muzikaal zeer divers, denk aan blues, reggae, pop en Keltische ballades. De Ierse inbreng laat zich duidelijk horen. Drie klassieke Ierse songs zijn naar Nederland gehaald om hier een nieuw leven te beginnen als doorvoelde Nederlandstalige liederen. Hun repertoire omschrijven ze als 'bedoeld voor mensen met een luisterend oor en een kloppend hart'.

Teksten

De verscheidenheid aan teksten is groot. De Nederlandse dichter Lucebert sprak ooit van 'de ruimte van het volledig leven'. Blind Vertrouwen sluit zich daarbij aan. Een greep uit hun onderwerpen, die grappig kunnen zijn en bloedserieus en soms allebei: het genot van hard fietsen door het Groene Hart, een dag uit het leven van de hard boiled detective Philip Marlowe, de slechtheid van de mens en de zanger in het bijzonder, het wonder dat je leeft (in het licht van alle denkbare ziektes, een moord in het het Kralingse bos, drankzucht en de spijt daarover, het verlanger zigeuner te zijn, de onuitgesproken liefde, een blues over de ouderdom, herinneringen aan Crooswijk, een loflied op de Wadden. 

Muziek in de Bibliotheek

Dit concert is onderdeel van de reeks Muziek in de Bibliotheek. De Bibliotheek Schiedam wil muzikale talenten uit Schiedam en de regio Rijnmond een platform geven om tijdens de eerste zaterdag van de maand tussen 14.00 en 14.45 uur op te treden in de Korenbeurs. Meer informatie hierover bij Jenny Maarschalk jmaarschalk@debibliotheekschiedam.nl

Muziekweb

Muziekweb is de digitale muziekcatalogus van alle bibliotheken in Nederland. In de Bibliotheek in de Korenbeurs zijn speciale ligbedjes ingericht waar met koptelefoons naar de ruim 6 miljoen titels van Muziekweb geluisterd kan worden. Op muziekweb.nl kan iedereen informatie over de muziek, artiesten, componisten en muziekstijlen vinden en zijn er muziekfragmenten van 30 seconden te beluisteren. Via Muziekweb is het voor bibliotheekleden ook mogelijk om cd's, lp's of muziekdvd's te lenen. Plaats een bestelling met uw persoonlijke bibliotheekkaartnummer, waarna de reservering naar Schiedam verstuurd wordt en afgehaald kan worden in uw eigen bibliotheek.

 

Gratis!
zaterdag 10 juni 2017, 14:00 uur tot 14:45 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam
  • Contactpersoon: Jenny Maarschalk
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Telefoon: 010 714 6336