Literair Café met Manon Uphoff

Foto Manon Uphoff

Manon Uphoff te gast bij Literair Café.

Schrijfster Manon Uphoff te gast op laatste Literair Café van dit seizoen.

Schrijfster Manon Uphoff (1962) begon al vroeg met tekenen en schrijven. ‘De wond’ is de titel van haar allereerste verhaal – dat is opgenomen in de editie van haar verzamelde verhalen, Schaduwvlammen. Haar debuut, de verhalenbundel Begeerte, werd zeer enthousiast onthaald en kwam op de shortlist van de AKO Literatuurprijs.

Sinds die tijd wijdt Uphoff al haar tijd aan haar schrijverschap en volgden in gestaag tempo de roman Gemis, de bundels De Fluwelen Machine, Hij zegt dat ik niet dansen kan, de novellen De Vanger en De Bastaard en de verzamelbundel Alle Verhalen. In 2005 publiceerde zij de roman Koudvuur, in 2009 de roman De spelers, in 2012 de met de Opzij Literatuurprijs bekroonde novelle De ochtend valt en in 2013 verscheen de bundel De zoetheid van geweld, met negen nieuwe verhalen. Het oeuvre van Uphoff wordt gekenmerkt door een grote beeldende kracht. Haar zinnen zijn talig mooi, en tegelijkertijd zo scherp als een fileermes.

Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan ook. Mail naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl

Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

Literair Café

Het literair café wordt in samenwerking met het vorig jaar opgerichte 'Literair Gezelschap Schiedam' georganiseerd en vindt plaats op iedere laatste woensdag van de maand. Tijdens deze inspirerende literaire avonden kunnen de bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek, hun eigen leeservaringen delen en elkaar natuurlijk ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

€ 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam
woensdag 31 mei 2017, 20:00 uur tot 22:00 uur
  • Georganiseerd door: de Bibliotheek Schiedam en Het Literair Gezelschap Schiedam
  • Contactpersoon: Jan van Bergen en Henegouwen