Schiedam collectie

Foto van een oude kaart van Schiedam

Ontdek de erfgoedcollectie van Schiedam
5.0/5 rating 1 vote

Schiedam stad aan de Waterweg heeft een rijke geschiedenis die begon rond 1230.

De belangstelling van de Schiedammers voor de geschiedenis van hun stad is groot. Dat was 25 jaar geleden voor de bibliotheek aanleiding een speciale stadscollectie –tegenwoordig zo mooi erfgoedcollectie genoemd- te beginnen.

In de loop der jaren is alles gekocht wat er over de stad en zaken waaraan de stad zijn roem dankt, verscheen. Boeken, maar ook video's en DVD's over heiligen, jenever, molens, de scheepvaartindustrie en literair werk van schrijvers die in de stad woonden of werkten. Deze collectie heeft de prominente plaats gekregen die zij verdient op de eerste etage van de Bibliotheek in de Korenbeurs. Kom langs en bekijk de snuffelcollectie voor nieuwkomers en geboren en getogen Schiedammers die hun stad beter willen leren kennen.

Aanvullende op deze speciale stadscollectie er is natuurlijk het Gemeentearchief van Schiedam. Het Gemeentearchief bewaart informatie over Schiedam en Schiedammers van 1286 tot gisteren en stelt deze gratis beschikbaar. Het gemeentearchief is te vinden op de derde etage van het Stadserf 1.