Wifi

Afbeelding logo WiFi zone

Gratis draadloos internet
4.2/5 rating (21 votes)

In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.

Bij de Bibliotheek Schiedam kunt u tijdens de openingsuren gratis gebruik maken van draadloos internet. Met een laptop, tablet of smartphone waarop het mogelijk is om gebruik te maken van wifi, kan eenvoudig verbinding gemaakt worden. Vraag aan de medewerker bij de servicebalie om het wifi-wachtwoord. Ga naar instellingen en selecteer het netwerk ‘De Bibliotheek Schiedam’. Voer vervolgens het wachtwoord in en verbind met het netwerk. Er is nu verbinding gemaakt met de hotspot / het wifi-netwerk van de Bibliotheek Schiedam. U kunt gebruik maken van de gratis wifi-verbinding. 

Disclaimer draadloos internet

  • De bibliotheek heeft het recht het draadloos netwerk op ieder gegeven moment te deactiveren, om onderhoud te verrichten en om het gelijktijdig gebruik te verdelen.
  • De bibliotheek heeft ook het recht een gebruiker van het netwerk te verwijderen, indien hij zich niet naar behoren gedraagt of zich niet houdt aan de richtlijnen.
  • De bibliotheek neemt geen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van apparatuur, laptop configuraties, verwijderingen van de beveiliging of wijzigingen aan bestanden als gevolg van het gebruik van het bibliotheeknetwerk.
  • De bibliotheek neemt geen verantwoordelijkheid voor enige veranderingen die gemaakt worden aan de instellingen van uw computer en kan geen garanties geven voor de werking van het netwerk in combinatie met uw computer.

Aansprakelijkheid

  • De Bibliotheek Schiedam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van al hetgeen op internet wordt aangeboden.
  • De bibliotheek kan niet voorkomen dat gebruikers van internet met voor hen ongewenste informatie in aanraking kunnen komen.
  • De bibliotheek aanvaardt geen aansprakelijkheid voor mogelijke gevolgen van het gebruik van internet.

Veelgestelde vragen:

Is informatie op mijn laptop beveiligd tegen hackers terwijl ik verbonden ben?
U bent zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je laptop. Wij adviseren om op uw laptop een anti-virusprogramma en een firewall te gebruiken, naast andere beveiligingstechnieken. Gebruik bij voorkeur beveiligde data / encryptie bij het verzenden of ontvangen van gevoelige informatie. De Bibliotheek Schiedam is niet verantwoordelijk voor enig verlies van informatie of schade aan de laptop als gevolg van het gebruik van wifi netwerk van de bibliotheek.

Zijn er nadelen aan het gebruik van de Hotspot binnen de bibliotheek?
Als u gebruik maakt van het wifi-netwerk van de Bibliotheek Schiedam, kan de signaalsterkte per keer verschillend zijn. Dit hangt samen met het aantal gebruikers dat op het netwerk is ingelogd.

Zijn de bibliotheekcatalogus en de databanken ook via de Waterweg-Hotspot te raadplegen?
De databanken die de Bibliotheek Schiedam aanbiedt, zijn uitsluitend toegankelijk via de publiekscomputers van de bibliotheek en niet via het wifi-netwerk. De catalogus met de collectie is te vinden op www.debibliotheekschiedam.nl. Deze is ook via het wifi netwerk te bereiken.

Kan ik technische ondersteuning krijgen?
U bent zelf verantwoordelijk voor de configuratie van uw apparatuur. Bibliotheekmedewerkers kunnen doorgaans niet assisteren bij het instellen, programmeren of configureren van de draadloze internetverbinding. De instructies om gebruik te maken van dit wifi-netwerk zijn hierboven te vinden.