Leestips voor ouders en verzorgers

Foto van moeder en kind en de tekst Gouden leestips voor ouders

De bieb helpt je kind omhoog
4.9/5 rating (9 votes)

Elk kind is uniek en leest op zijn eigen manier. De bibliotheek heeft voor elk kind een passend boek.

Lezen is goed voor kinderen. Er is overweldigend wetenschappelijk bewijs dat voorgelezen worden vanaf de babytijd en zelf lezen vanaf 5-6 jaar oud een positieve invloed heeft op de ontwikkeling en schoolcarrière van een kind. Het stimuleren van lezen is daarom een belangrijke taak van ouders. Want hoe meer een kind leest, hoe slimmer het wordt.

De bibliotheek ondersteunt ouders en scholen om kinderen het plezier van het lezen bij te brengen. Ieder kind is uniek en heeft eigen talenten. Om de talenten van kinderen optimaal te ontplooien, moeten we goede voorwaarden scheppen. En dat is precies wat de bibliotheek elke dag doet.

In deze uitgave van het boekje Gouden tips (te downloaden via de link onderaan dit artikel)zijn handige tips & weetjes over lezen en de ontwikkeling van kinderen op een rijtje gezet.

Wij denken dat wij er als bibliotheek aan kunnen bijdragen dat uw kind zijn of haar eigen top kan bereiken.
En wensen u en uw kind(eren) veel leesplezier!

wist je dat gouden tips 1