Terugblik 2015

Een overzicht van foto's uit 2015

Bedankt voor het mooie jaar!

De bibliotheek kijkt tevreden terug op 2015.

De Bibliotheek aan het Stadserf verhuisde in juni naar de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. De voorzieningen in De Nieuwe Harg, De Erker, De Brug, Hof in Zuid en Jeugdbibliotheek De Klinker zagen de bezoekersaantallen stijgen. De vele activiteiten, in samenwerking met lokale partners, worden in reeksen aangeboden en worden goed bezocht.

Theo Schilthuizen, directeur – bestuurder “Terwijl in het eerste halfjaar alle voorbereidingen voor de verhuizing naar de Korenbeurs werden getroffen, hebben wij ons best gedaan om de klanten zo goed mogelijk van dienst te blijven. Zo konden bibliotheekleden tijdens de verhuizing nog wel gebruik maken van de bibliotheekvoorzieningen in de wijken”.

“Na opening van de Bibliotheek in de Korenbeurs zijn wij overladen met complimenten. wij zijn trots dat wij de nieuwe huisvesting, naar het ontwerp van architect hanrath, vorm hebben kunnen geven”.

Ook de Bibliotheek op School blijkt ook een succesverhaal. “In december 2015 waren er 24 Schiedamse basisscholen met een Bibliotheek op School. In 2016 groeit het aantal dBOS-scholen veder zodat uiteindelijk elke Schiedamse basisschool een Bibliotheek op School heeft.” aldus Schilthuizen. 

In 2015 zijn de online mogelijkheden van verlengen, reserveren en zoeken sterk verbeterd en dankzij de ‘Bibliotheek Wise app’ kunnen veel zaken ook met de tablet, mobiel of vanachter de computer geregeld worden. De vervoersdienst zorgt voor de roulatie van de collectie, waarvan na de verhuizing een deel in een magazijn staat opgeslagen.

In 2016 ligt de focus op het verdere verbeteren van de dienstverlening in alle voorzieningen van de Bibliotheek Schiedam en op de toekomstbestendige bibliotheek waar voortdurend wordt gebouwd aan het opzetten en verder uitbouwen van samenwerkingen en informatie-uitwisseling in de stad, met, door en voor Schiedam. 

Media:

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.