Overzicht week 7

Foto van de jeneverglaasjes in de kroonluchter in de Bibliotheek in de Korenbeurs

Maandag 15 tot en met zondag 21 februari

Deze week: cursussen, voorlezen, kunstlezing over tekenen en expositie

Cursus Android Tablet in De Brug

In de Bibliotheek in De Brug aan het Heijermansplein 35, start op dinsdag 16 februari de cursus Android Tablet. In drie lessen op dinsdag 16 en 23 februari en 1 maart van 10.00 - 12.00 uur wordt kennis gemaakt met de mogelijkheden van een Android tablet. Denk aan: e-mailen, internetten, het maken van foto’s en het aanpassen van enkele (persoonlijke) instellingen.

De cursus kost € 35,00. Leden van de Bibliotheek Schiedam en Seniorweb betalen € 30,00. Er is plaats voor acht deelnemers, die een eigen Android Tablet meenemen. Aanmelden kan in de Bibliotheek in de Korenbeurs of telefonisch: 010 714 63 00.

Cursus Windows 10

Woensdag 17 februari en gaat de cursus Windows 10 van start. In vier bijeenkomsten op 24 februari en 2 en 9 maart, van 10.15 tot 12.15 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs, leren deelnemers meer over de basisbeginselen van dit meest recente Windows besturingssysteem. Deelnemers dienen vertrouwd te zijn met internet, een e-mailadres te hebben en nemen een eigen laptop mee waarop draadloos internet is ingesteld.

De cursus kost € 35,00. Leden van de Bibliotheek Schiedam en Seniorweb betalen € 30,00. Aanmelden kan in de Bibliotheek in de Korenbeurs of telefonisch: 010 714 63 00.

windows 10 smal 2

 

Elke woensdag voorlezen

Elke woensdagmiddag leest De Voorleesbrigade voor uit de mooiste, leukste en meest spannende prentenboeken, die geschikt zijn voor 4 tot 8 jarigen. Van 14.30 - 15.00 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

Volgende week is het voorjaarsvakantie. Maandag 22 en woensdag 24 februari zijn er leuke gratis workshops voor kinderen van 6 tot 12. Vrijdag draait in de biblioscoop de film Inside Out (AL). Bekijk de agenda en ontdek wat er allemaal te beleven is.

voorlezen bieb

 

Kunstlezing: tekeningen en tekenen

Donderdag 18 februari om 20.00 uur verzorgt kunstdocent Jules van der Vuurst de Vries een lezing over tekeningen en tekenen in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Het Stedelijk Museum Schiedam maakt veel tentoonstellingen waarbij het tekenen, de tekening of de tekenende kunstenaar centraal staat. Waarom eigenlijk? Maak een wandeling door veel tekeningen uit de collectie van het museum. Van CoBrA-kunstenaars tot de laatste aankoop van het museum. Tickets à € 5,- zijn aan de deur en bij het Stedelijk museum Schiedam te koop.

Expositie 'Over Schilderen'

Bekijk de expositie “over Schilderen” op de eerste etage van de Korenbeurs. De werken die hier ten toon gesteld staan, zijn uitgezocht door beeldend kunstenaar Inge van Haastert en afkomstig van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam en zijn tot 1 maart tijdens de openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te zien. De toegang is gratis. 

over schilderen werk

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.