BoekStart in de Kinderopvang

Foto van een blije baby die wordt voorgelezen. Gepubliceerd met toestemming van Kinderopvang Mundo.

Voorleesprogramma voor de allerkleinsten

Vanaf nu heeft locatie De Rank van Kinderopvang Mundo een mooie BoekStart collectie!

Twee dozen met mooie nieuwe baby- en peuterboekjes van stof, ander zacht materiaal, hardkarton en met flapjes werden enthousiast ontvangen door de baby's, peuters en pedagogische medewerkers van De Rank. Het programma BoekStart in de Kinderopvang wordt ondersteund en gesubsidieerd door de Stichting Lezen. In dit programma hebben pedagogische medewerkers van De Rank een training ‘voorleescoordinator’ en ‘interactief voorlezen’ gekregen. De voorleescoördinatoren hebben een leesplan gemaakt om het voorlezen zowel in de opvang als thuis te stimuleren.

Deze collectie BoekStart boekjes kan alleen in De Rank gebruikt worden. Ouders kunnen BoekStart boekjes lenen uit de BoekStart collectie in de Korenbeurs of De Klinker. Ook in KomKids lokatie Toekomst en DOK is binnenkort een BoekStart collectie te vinden, net als bij de andere Mundo lokatie de Stadhouders. In de bibliotheek servicepunten Hof in Zuid en De Erker is een kleinere BoekStart collectie aanwezig met minder keuze. Bekijk de locaties en openingstijden.

Baby's tot en met een jaar krijgen een leuk BoekStart koffertje cadeau, als ze ingeschreven worden als lid van de bibliotheek. Het basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam is gratis voor kinderen t/m 17 jaar.

BS De Rank

BS De Rank 2

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.