Meivakantie

Afbeelding van Shakespeare met een zonnebril

Vervelen hoeft niet deze meivakantie

Schrijven, illustreren, kijkkastjes maken en Gnomeo & Julliet in de biblioscoop.

Tijdens de meivakantie zijn er op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur weer leuke activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

Op maandag 2 mei wordt afgetrapt met de workshop ‘Dichterlijke Vrijheid’. Stefanie Kampman van de KunstKlas gaat op een speelse manier aan de slag met een verhaal of gedicht, waarna deze ook wordt geïllustreerd en op eigen manier wordt vormgegeven.

Woensdag 4 mei staat het toneelstuk Romeo & Julia van Shakespeare centraal. Nadat het verhaal in het kort beschreven wordt maken de kinderen een toneeldecor in een kijkkastje, ook wel een diorama genoemd.

Vrijdag 6 mei wordt de grappige animatiefilm Gnomeo & Julliet over de onmogelijke liefde tussen een binnen- en een buiten-kabouter in de biblioscoop gedraaid.

Alle activiteiten zijn gratis. Voor de workshops op maandag en woensdag is het aantal plaatsen beperkt. Wil je er zeker van zijn dat je mee kunt doen? Meld je dan aan: mail naar programmering@debibliotheekschiedam.nl of bel 010 714 63 00.

Media:

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.