Taalvrijwilliger gezocht en gevonden

Logo van de leesclub 'Makkelijk lezen'

Voor het begeleiden van een leesclub

In de Bibliotheek in de Nieuwe Harg op vrijdagmorgen.

Voor het begeleiden van een leesclub 'Makkelijk lezen' in de Bibliotheek in de Nieuwe Harg op de vrijdagochtendvan 10.00 tot 11.30 uur, is de bibliotheek op zoek naar een vrijwilliger, die het leuk vindt om met taal bezig te zijn, graag met mensen werkt, beschikt over inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen, veel geduld en voor langere tijd beschikbaar is.

De leesclub 'Makkelijk lezen' is bedoeld voor volwassenen die goed Nederlands spreken maar moeite hebben met lezen. In deze leesclub worden boeken in eenvoudig Nederlands voor volwassenen gelezen. Meedoen is gratis.

De vrijwilliger gaat de training voor Taalvrijwilliger volgen of heeft deze gevolgd. De training bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt verzorgd door de Stichting Lezen en Schrijven.

De bibliotheek vraagt van alle vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten voor de aanvraag worden door de bibliotheek vergoed. Bij structurele inzet ontvangen vrijwilligers van de bibliotheek een tegoedbon voor een basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam. Daarnaast worden werkelijk gemaakte reiskosten vergoed.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anja Hoogland, telefoonnummer 010 714 63 00 of per e-mail ahoogland@debibliotheekschiedam.nl.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.