Terugblik schrijversbezoeken

Foto van Schrijver Jan Paul Schutten met enthousiaste fans in de Korenbeurs

Schrijvers op bezoek voor scholen

Basisscholieren ontmoetten Jan Paul Schutten, Reggie Naus, Thijs Goverde en Tosca Menten.

In maart en april 2016, brachten elf scholen uit Schiedam, met maar liefst 25 klassen een bezoek aan de Korenbeurs om een schrijver te ontmoeten. Jan Paul Schutten, Reggie Naus, Thijs Goverde en Tosca Menten kwamen op bezoek om te vertellen over hun eigen boeken, om vragen over hun eigen boeken te beantwoorden en om te vertellen waarom het zo leuk is om schrijver te zijn! 

Het waren erg leuke bezoeken, waar de kinderen veel vragen konden stellen over de boeken die zij al eerder in de klas hadden gelezen. Nog enthousiaster dan ze gekomen waren, gingen de kinderen met een handtekening van de schrijver terug naar school.

Schrijversbezoek 2016 over rug meelezen

Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten vertelde hoe hij een schrijver is geworden en dat hij alles wil weten. Hij vertelde onder andere over zijn nieuwe boek ‘Het wonder van jou en je biljoen inwoners’. Wist je bijvoorbeeld dat er een man was die hele vliegtuigen at?

Reggie Naus

Hoe wordt je nu schrijver? Daarover vertelde Reggie Naus. Veel kinderen wilden hierna ook schrijver worden. Hij vertelde over zijn boeken en in het bijzonder over de serie De piraten van hiernaast, waarin piraten in een gewone straat komen wonen.

Thijs Goverde

Met spannende verhalen over experimenten van wetenschappers nam Thijs Goverde de kinderen mee in zijn fantasie en inspiratie voor zijn verhalen. “En dan heb ik nog niet eens voorgelezen”, waarna hij uit zijn boek Donderkat voorlas. De leerkrachten kregen als belangrijk advies mee, dat veel voorlezen heel belangrijk is. Aan de kinderen gaf Thijs vier tips waarom je veel moet lezen; door veel te lezen..

1. .. leer je veel woorden
2. .. leer je je fantasie te ontwikkelen
3. .. word je heel gelukkig
4. .. leer je je in te leven in een ander persoon.

Tosca Menten

Tosca Menten sloot als vierde schrijver de Meet & Greet af. Ze vertelde over haar favoriete boek: ‘Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist’. De kinderen mochten allemaal vragen stellen, waaronder: Wat Tosca bijvoorbeeld vroeger wilde worden? Antwoord: “Dokter, maar ik durfde niet. Ik ben heel onhandig en laat van alles vallen en straks geef ik iemand de verkeerde pillen”.

Schrijversbezoek 2016 tosca menten

Allemaal te leen bij de bibliotheek

Voor de boeken van deze vier de schrijvers (en nog heel veel meer), kan je terecht bij de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs en in de Jeugdbibliotheek in De Klinker.

In de Korenbeurs zijn op het beeldscherm in de jeugdhoek, boekentrailers van de verschillende schrijvers te zien.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.