Bloed in de polder

Logo Spannende Boeken Weken

In juni is heel Nederland plaats delict.

In juni gaan je nekharen gegarandeerd overeind staan, het zijn de Spannende Boeken Weken bij de Bibliotheek Schiedam.

Spannende Boeken Weken in Schiedam

Duik in de misdaadliteratuur uit de polder en lees de beste thrillers van Hollandse bodem. Terwijl het zomerzonnetje schijnt, staat het angstzweet op je rug, want er is heel wat bloedstollende literatuur in ons kikkerlandje verschenen! 

Met een zaklamp onder de dekens lees je de spannendste klassiekers, van P. Tesselhoff Jr., die in 1900 het eerste Nederlandse misdaadverhaal schreef, tot de mysteries van Havank. Van Janwillem van de Wetering en Baantjer naar Tomas Ross, René Appel, Saskia Noort, Simone van der Vlugt en Esther Verhoef. Nederland is in juni plaats delict!

De Spannende Boeken Weken vinden dit jaar plaats van 3 tot en met 19 juni. We beleven de misdaadliteratuur voor het eerst in deze vorm. Voorheen was juni de Maand van het Spannende Boek.

Heb jij stalen zenuwen? Kom dan langs of log in en reserveer alvast, en leen de spannendste thrillers uit de polder bij de Bibliotheek Schiedam.

Ben je nog niet lid? Schrijf je in tijdens de Spannende Boeken weken en ontvang de speciaal samengestelde bundel 'Kwade Zaken', een verzameling huiveringwekkende verhalen van Nederlandse bodem.

Spannende boeken weken 2016

 

Wie heeft het snoepmuseum beroofd? 
Speuren voor kinderen in de korenbeurs

Ook voor kinderen zijn het Spannende Boeken weken. In de Bibliotheek in de Korenbeurs zijn allerlei opdrachten te vinden, waarmee je aanwijzingen kunt verdienen. Er zijn ook groepsopdrachten, dus neem in ieder geval een vriendje of vriendinnetje (liefst meerdere) mee om samen te speuren. 

Het snoepmuseum is beroofd! Een kostbare verzameling snoep is meegenomen, en de dader is ongezien weggekomen... Ook de peperdure Monegaskische spekkies zijn verdwenen, een van de duurste en lekkerste soorten snoep ter wereld! De Schiedamse politieagent Nelson heeft Spekkie en Sproet ingeschakeld om hem te helpen, maar soms moeten ze een beetje geholpen worden. Help jij mee om tijdens de Spannende Boeken Weken de dader te vinden?

Meld je vanaf 3 juni aan als speurhulp bij de balie van de bibliotheek, ontvang de opdrachten en ontrafel het mysterie...

spekkie en sproet

 

 

 

 

 

Media:

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.