Zomertijdmachine

Foto van plastic dinosaurussen.

Ga op avontuur met de zomertijdmachine.

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen meedoen met workshops en zo met de zomertijdmachine naar een andere reizen.

Op reis met de zomertijdmachine

Tijdens de zomervakantie van maandag 16 juli t/m vrijdag 24 augustus is er weer heel veel te beleven in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen elke week meedoen met workshops waarin elke week een andere tijd uit de oudheid bezocht wordt.  

Stap ook in en reis mee naar de tijd van de dino’s in de Prehistorie, maak kennis met Napoleon en ga samen met Leonardo Da Vinci aan de slag. Ontdek hoe de mensen in de Middeleeuwen leefden toen de Slag om Vlaardingen plaats vond en bezoek de week daarop de Romeinen. Of doe mee met eén van de vier gitaarworkshops waarin kinderen blues en rock-and-roll liedjes leren spelen uit de 20e eeuw, toen de opa's en oma's van nu nog klein waren.

Workshops en biblioscoop

De workshops zijn elke maandag- en woensdagmiddag vanaf 14.00 uur. Elke vrijdag om 14.00 uur draait er een leuke speelfilm in de Biblioscoop waarmee de tijdreis elke week wordt afgesloten.

Aanmelden voor de workshops

Omdat de zomertijdmachine een beperkt aantal plaatsen heeft is het voor de workshops nodig om aan te melden. Dit kan via de link in de agendapunten die hieronder te vinden zijn. 

Achreologische vondsten

Tijdens de is er nog meer uit de oudheid te vinden in de Korenbeurs. Op de eersate etage zijn de vitrines gevuld met archeologische gebruiksvoorwerpen, die uit de verschillende tijden komen waar de zomertijdmachine ook naartoe zal reizen.  Deze voorwerpen zijn verzameld door Tristan Tange, een jonge Schiedammer die door de jaren heen op verschillende plekken 'schatten' heeft opgegraven in het historische centrum van Schiedam. 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.