Het laatste nieuws van de Bibliotheek Schiedam

Taalvrijwilligers/taalmaatjes gezocht

.. voor het Taalhuis Schiedam.

Heeft u een voorliefde voor de Nederlandse taal en vindt u het belangrijk dat iedereen kan meedoen in Schiedam?

De JeugdBibliotheek heeft een oprit

De entree is toegankelijker gemaakt.

De Jeugdbibliotheek in de Klinker kan nu ook de begeleiders van rolstoelen en kinderwagens verwelkomen.

Leesclub Makkelijk Lezen wordt Meeleesclub

Iedereen leest mee.

Beter Nederlands lezen, spreken en begrijpen.

Uitgelezen!

Korte film over de Bibliotheek op school

Wat is er bereikt met de Bibliotheek op school in Schiedam? Hoe zie je dat op de scholen?

Dag van de Duurzaamheid

Energiek Schiedam.

Elk jaar op 10 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid. In Schiedam bruist het die dag ook.

Week van de Mediawijsheid 2018

Thema: Heb jij het onder de duim?

Bijna iedereen kan wel eens een tip of helpende hand gebruiken in het omgaan met media.

Kinderboekenweek 2018

Sluit vriendschap en kom erbij.

Ontdek welk genre boeken jij graag leest in de vriendentest en doe samen met Milja Praagman allerlei activiteiten.

27 augustus t/m 2 september 2018 bij jouw bibliotheek

Week 35 bij de Bibliotheek Schiedam.

Historische Bridgetocht, Online cursus, expositie Old Stuff door Jacques Tange en expositie Archeologische voorwerpen.

Zonder tijdmachine blikken we terug

12 workshops en 6 films in 6 weken.

De afgelopen zes weken zijn we met de kinderen terug in de tijd gegaan met onze zomertijdmachine.

Week van de Alfabetisering 2018

Beter leren lezen, schrijven en rekenen.

In Schiedam worden diverse taal- en gezondheidsactiviteiten georganiseerd. Doe mee en/of meld je aan!