100.000e bezoeker

Een foto van Romanie, de 100000e bezoeker(s) van de Bibliotheek in de Korenbeurs

Ruim zes maanden na opening

Ruim zes maanden na opening heeft de Bibliotheek in de korenbeurs haar 100.000e bezoeker ontvangen.

Romanie Noordegraaf en haar dochter werden feestelijk verwelkomd en kregen een leven lang gratis lenen bij de Bibliotheek Schiedam en een gratis lunch bij koffie-, smoothie- en paninibar Vol-koren aangeboden. Romanie reageerde enthousiast: “ Wat leuk, gefeliciteerd, ik kwam al vaak in de Bibliotheek maar sinds jullie hier zitten kom ik nog vaker!”

‘Groene inrichting’

Zaterdag 6 juni 2015 opende de Bibliotheek in de Korenbeurs haar deuren, na een voorspoedig verlopen verhuizing Van het Stadserf 1 naar de lange haven 145. De korenbeurs is ingericht naar het ontwerp van architect Hanrath en heeft een binnentuin zijn bomen tot zes meter. Zuidkoop, die de tuin realiseerde nam donderdag 21 januari de prijs voor de ‘beste interieurbeplanting van het jaar’ in ontvangst. Naast de tuin is ook de inrichting 'groen'. Zo zijn de kasten van karton gemaakt, is de eerste etage voorzien van zuinige led verlichting, en wordt de oogst uit de moestuin gebruikt voor de huisgemaakte producten van koffie- smoothie- en paninibar Vol-koren.

In het centrum de wijken

De Bibliotheek in de Korenbeurs is gevestigd in het centrum. Ook zijn in de wijken bibliotheekvoorzieningen te vinden; in Schiedam-Noord in De Nieuwe Harg, basisschool De Klinker, en wijkcentrum De Brug, in Schiedam-West in De Erker en in Schiedam-Zuid in in Hof in Zuid.

Media: