Het laatste nieuws van de Bibliotheek Schiedam

(digi)Taalhuiscoördinator 24 uur p/w

De Bibliotheek Schiedam is op zoek naar een (digi)taalhuiscoördinator voor het (digi)Taalhuis.

Kinderboekentip: Gips

Nu al lezen hoe de serie afloopt?

In december begon de gelijknamige serie 'Gips' op ZAPP. Nu al lezen hoe het afloopt? Leen het boek!

Mediawijs, -wijzer, -wijst

Terugblik op Week van de Mediawijsheid

Onderzoeksresultaten, mediawijsheidtests en tips. En: welke plaats behaalde de Montessorischool bij MediaMasters?

Tot eind 2018 gratis cursussen voor leden

Geef je snel op voor een gratis cursus!

Leden die uiterlijk 31 december 2018 aan een cursus beginnen hebben nog een heel jaar de tijd om die af te ronden.

Taalvrijwilligers/taalmaatjes gezocht

.. voor het Taalhuis Schiedam.

Heeft u een voorliefde voor de Nederlandse taal en vindt u het belangrijk dat iedereen kan meedoen in Schiedam?

De JeugdBibliotheek heeft een oprit

De entree is toegankelijker gemaakt.

De Jeugdbibliotheek in de Klinker kan nu ook de begeleiders van rolstoelen en kinderwagens verwelkomen.

Leesclub Makkelijk Lezen wordt Meeleesclub

Iedereen leest mee.

Beter Nederlands lezen, spreken en begrijpen.

Uitgelezen!

Korte film over de Bibliotheek op school

Wat is er bereikt met de Bibliotheek op school in Schiedam? Hoe zie je dat op de scholen?

Dag van de Duurzaamheid

Energiek Schiedam.

Elk jaar op 10 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid. In Schiedam bruist het die dag ook.

Week van de Mediawijsheid 2018

Thema: Heb jij het onder de duim?

Bijna iedereen kan wel eens een tip of helpende hand gebruiken in het omgaan met media.