Agenda sept en okt

Foto van de voorkant van de Korenbeurs met als tekst agenda van september en oktober 2016

Ontdek wat er allemaal te beleven is!

De agenda van september en oktober 2016 is compleet.

Download hem onderaan dit artikel, neem hem mee uit een van de Schiedamse bibliotheekvoorzieningen of bekijk het agendaoverzicht om te ontdekken wat er de komende tijd allemaal te beleven, horen, zien en te leren is bij de Bibliotheek Schiedam.

Open Monumentendagen

korenbeursschiedam

Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 10 en zondag 11 september verzorgt Opera aan de Schie een podium, geeft bibliotecaris Jan van Bergen en Henegouwen rondleidingen, is er ´Muziek in de Bibliotheek´ met Blues updates  en is op de eerste etage van de Bibliotheek in de Korenbeurs de fototentoonstelling ‘Iconen van de Stad’ te bezichtigen. Gratis.

Muziek in de Bibliotheek

gijs van Rij

Zondag 25 september introduceert Gijs van Rij, John Havermans die vertelt over 200 jaaar elektronische muziek. Zondag 30 oktober haalt Gijs tijdens ‘Schie-blues’ de herinneringen aan verschillende Schiedamse muzikanten op. Gratis.

Innovatieve boomprojecten

Huib2 1

Dinsdag 22 september geeft bomenexpert Huib Sneep een lezing over bijzondere boomprojecten. Huib Sneep is ook betrokken geweest bij de bomenkeuze van de Bibliotheek in de Korenbeurs. Tijdens deze lezing vertelt hij over deze binnentuin in de bibliotheek, die vorig jaar de prijs voor ‘de beste interieurbeplanting van Nederland’ won, en meer bijzondere projecten waar sneep zich mee bezig houdt. Gratis, aanmelden is nodig.

Positief opvoeden

positief

Elke maand staat er een interactieve workshop van´Positief opvoeden´ in de agenda. Dinsdag 13 september vertelt Pedagoog Melissa Holleman van Komkids alles over de breinontwikkeling van baby´s en kinderen en dinsdag 4 oktober geeft het Centrum voor Jeugd en Gezin tips en oefeningen om in gesprek te komen met pubers. Gratis, aanmelden is nodig.

Shakespeare Groot of Dood door De stokerij

Shakespearecollege loek peter bovenaanzicht

Na de zomerstop gaan ook de Shakespearecolleges weer verder. Duik woensdag 28 september in Midzomernachtsdroom met acteur Fabian Jansen of verdiep je woensdag 26 oktober in Othello met acteur Raymi Sambo. Anne Rats en Koen Wouterse van De Stokerij (bekend van Hamlet) presenteren deze avond vol film, verhalen, discussie, nagespeelde aktes uit de Shakespearestukken en gelijkenissen tussen toen -300 jaar geleden-, en nu. Tickets: €10,-.

Kinderboekenweek en herfstvakantie (va 7 jaar)

voor altijd jong KBW 2016

Van woensdag 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek met onder andere kinderboekenschrijvers Bette Westera en Arend van Dam in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Kom langs met je vrienden, vriendinnen, papa en mama en/of opa en oma en maak samen plezier.

Ook in de Herfstvakantie is vervelen niet nodig. Op maandag 17, woensdag 19 en vrijdag 21 oktober zijn er tussen 14.00 en 15.30 uur leuke herfstvakantieactiviteiten in de Korenbeurs.

Gratis.

Cursussen en workshops Taal en digitale vaardigheden

devices met aanbod cursusprogramma de Bibliotheek Schiedam

Wilt u beter met de computer, tablet, smartphone of e-reader overweg kunnen? Bekijk dan het workshop- en cursusaanbod van de Bibliotheek Schiedam met workshops voor betere digitale vaardigheden, het gratis digitale spreekuur en de leesclub ‘Makkelijk lezen’ die in verschillende bibliotheekvoorzieningen in Schiedam gehouden wordt. Hier worden boeken in makkelijke taal gelezen, door dit samen te doen, leer je van elkaar. De leesclubs bestaan uit kleine groepjes. Bel gerust voor meer informatie over het aanbod: 010 714 63 00.

Bekijk  het volledige agendaoverzicht voor meer en de meest actuele informatie.