Ambities en ontwikkelingen

Artikel over de Bibliotheek Schiedam

De Bibliotheek Schiedam is als laagdrempelige, cultureel ondernemende organisatie in een veranderende bibliotheekwereld nieuwe wegen ingeslagen.

De bibliotheek stelt aan alle inwoners van de stad en andere geïnteresseerden informatie beschikbaar op diverse manieren, niet alleen via het uitlenen van media, maar ook door middel van een uitgebreide programmering met activiteiten en ontmoetingen.

De Bibliotheek Schiedam biedt een plek, fysiek en digitaal, waar kennis en informatie uitgewisseld wordt, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar van elkaar geleerd kan worden. De fysieke plek hoeft niet altijd een reguliere bibliotheekvestiging te zijn, maar ook bijvoorbeeld een Thermen bibliotheek. Via samenwerking met partners, ook commerciële, komt de bibliotheek tot unieke samenwerkingsvormen. “De bibliotheek lost op in de stad”, aldus manager Theo Schilthuizen in Bibliotheekblad.

Bibliotheekblad heeft in de september-editie een artikel gepubliceerd over de ontwikkelingen en ambities van de Bibliotheek Schiedam. 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.