Ambities en ontwikkelingen

Artikel over de Bibliotheek Schiedam

De Bibliotheek Schiedam is als laagdrempelige, cultureel ondernemende organisatie in een veranderende bibliotheekwereld nieuwe wegen ingeslagen.

De bibliotheek stelt aan alle inwoners van de stad en andere geïnteresseerden informatie beschikbaar op diverse manieren, niet alleen via het uitlenen van media, maar ook door middel van een uitgebreide programmering met activiteiten en ontmoetingen.

De Bibliotheek Schiedam biedt een plek, fysiek en digitaal, waar kennis en informatie uitgewisseld wordt, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar van elkaar geleerd kan worden. De fysieke plek hoeft niet altijd een reguliere bibliotheekvestiging te zijn, maar ook bijvoorbeeld een Thermen bibliotheek. Via samenwerking met partners, ook commerciële, komt de bibliotheek tot unieke samenwerkingsvormen. “De bibliotheek lost op in de stad”, aldus manager Theo Schilthuizen in Bibliotheekblad.

Bibliotheekblad heeft in de september-editie een artikel gepubliceerd over de ontwikkelingen en ambities van de Bibliotheek Schiedam.