Tuin in de Korenbeurs

de Bibliotheek in de Korenbeurs naar het ontwerp van architect hanrath

Opening op zaterdag 6 juni 2015

De Bibliotheek in de Korenbeurs krijgt een binnentuin in de overdekte binnenplaats.

Bij het groene ontwerp heeft architect hanrath zich laten inspireren door het weinige openbare groen in de binnenstad van Schiedam.

De Bibliotheek in de Korenbeurs  wordt een groene plek in Schiedam centrum, waar iedereen, zomer en winter, zeven dag per week, terecht kan in dit prachtige monumentale pand aan de Lange Haven. Om informatie te vinden of te delen, de krant te lezen, lekkere koffie te drinken, de programmering bij te wonen, te snuffelen in de collectie, meer over de geschiedenis van Schiedam te horen, in alle rust te werken of gewoon om lekker te zitten.

In de binnentuin komen naast planten ook hoge bomen en een moestuin. Huib Sneep, Schiedammer, groenkenner en groenontwikkelaar is betrokken geweest bij het ontwerp van de tuin. De Bibliotheek in de Korenbeurs is de eerste groene Bibliotheek van Nederland

Zaterdag 6 juni 2015 opent de Bibliotheek in de Korenbeurs haar deuren.  De Bibliotheek aan het Stadserf is op woensdag 20 mei voor het laatst geopend. Tot aan de opening  van de Bibliotheek in de Korenbeurs kunnen materialen bij de andere bibliotheekvoorzieningen in Schiedam opgehaald en ingeleverd kunnen worden.

Lees hieronder het artikel 'Bieb creëert tuin in Korenbeurs' uit het AD editie Waterweg van zaterdag 25 april 2015.

AD 25 april 2015 tuin in korenbeurs kl