Turks-Nederlandse stellen

Boek over Turks-Nederlandse stellen

Burgemeester presenteert Turks-Nederlandse betrekkingen in de liefde.

Burgemeester Leemhuis-Stout heeft Sevgi Gulens boek over liefde tussen Nederlanders en Turken op 14 september overhandigd aan enkele koppels die in het boek voorkomen. Gülen schreef het boek Turks-Nederlandse betrekkingen in de liefde in het kader van 400 jaar Turks-Nederlandse diplomatieke betrekkingen.

De auteur interviewde vier stellen, onder wie Gungor en Irene Haleplioglu, over de wijze waarop ze omgaan met vooroordelen, misverstanden en culturele verschillen. Het resultaat is een verzameling boeiende verhalen van mensen van verschillende leeftijden uit verschillende lagen van de samenleving.

RTV Rijnmond zond een korte reportage uit over de auteur en de heer en mevrouw Haleplioglu.

Gulen schreef eerder een boekje geschreven met als titel: 40 yil - jaar in Schiedam - van Turkse gastarbeider tot stadsgenoot.