Breien voor Voorleesbrigade

Nieuwe Stadsblad van 8 februari 2012

SCHIEDAM - Marathonloper Michel Maat van Runningpoint Vlaardingen geeft donderdag 9 februari om 20.00 uur het startschot voor de Voorleesmarathon in het theater van de Bibliotheek Schiedam.

Bijna twintig marathonlezers zullen – elk drie minuten – bijna anderhalve marathon vol lezen en al doende hun talenten laten beluisteren en bekijken. Zij maken kans lid te worden van de Voorleesbrigade.

Leden van de Voorleesbrigade gaan niet alleen voorlezen tijdens activiteiten van de Bibliotheek Schiedam, maar ook bij verschillende gelegenheden in de stad, bij maatschappelijke organisaties en in het bedrijfsleven.

Voor de herkenbaarheid van de brigadeleden wordt gewerkt aan een kleed, om de voorleesplek aan te geven en een versiering voor de voorlezers zelf. Deze voorleesattributen zijn ontworpen door beeldend kunstenares Yvon Koopman.
Bij het maken van de voorleeskleden is Yvon op zoek gegaan naar hulptroepen. Er zijn al eerder hulptroepen aan het werk geweest voor Yvon, door te breien voor het beeld van de Schiedamse Vrouwe Aleida naast de ruïne van Huis te Riviere op de Broersvest (en naast de Bibliotheek Schiedam).

Nieuwe website

Afgelopen week werd in dezelfde bibliotheek overigens een sepeciale site geopend waarop alle computercursussen die in Schiedam gegeven worden, te zien zijn.

Door middel van een tweet (Twitterbericht) lanceerde wethouder Grijzen afgelopen week de nieuwe website www.computercursusschiedam.nl. De website is een initiatief van de Bibliotheek Schiedam, SWS Welzijn en Seniorenwelzijn. De drie directeuren van deze organisaties waren ook bij de lancering aanwezig.

Op www.computercursusschiedam.nl staan alle cursussen op het gebied van computer, internet en social media van de Bibliotheek Schiedam, SWS Welzijn en Seniorenwelzijn.
Cursussen kunnen onder andere worden gekozen op onderwerp (computer, internet of sociale media), niveau (beginners, gevorderden) of (wijk)locatie.