Buiten expositie

Openlucht fotoexpositie Jenevermuseum

Tot 7 oktober 2012 is er op de Dam in Schiedam een bijzondere fotocollectie van het Nationale Jenevermuseum te zien.

Het Jenevermuseum heeft de afgelopen periode honderden historische glasnegatieven ontvangen uit particuliere collecties. Deze foto's geven een beeld van Schiedam in de periode 1895 – 1950. Achter de ramen van woningen en winkels op de Dam is een selectie van honderd foto's te zien.

Kent u mensen op de foto of heeft u nog aanvullende informatie? Neemt u dan contact op met Henk Hettinga van het Jenevermuseum (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 010 246 96 76). Alle informatie is van harte welkom.

Deze openlucht fototentoonstelling heeft het Jenevermuseum in samenwerking met de Vrienden van het Jenevermuseum en de winkeliers en bewoners op de Dam gerealiseerd.
In het weekend van de Brandersfeesten wordt er op de Dam een boeken- en ansichtkaartenbeurs gehouden en zijn er vele jeneveralia artikelen te koop. Ook kunt u bij de stand van het Jenevermuseum uw glasnegatieven of foto's tegen een kleine vergoeding laten scannen.