Bussemakers op Lentiz LIFE

Foto van Minister Bussemakers in het Lentiz LIFE college

Alliantie voor talent ondertekend.

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen op het Lentiz LIFE college in Schiedam.

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen opende op maandag 5 september het Academisch Jaar op het Lentiz | LIFE College (vmbo en mbo) in Schiedam. Voor het eerst bezocht zij voor deze gelegenheid, naast een hbo en een universiteit, ook een (v)mbo-instelling. De manier waarop Lentiz | LIFE College met haar onderwijsconcept jongeren kansen biedt om hun talenten te ontwikkelen, speelt bij de keuze voor het LIFE College een belangrijke rol. Dit ontwikkelen van talenten gebeurt ook dankzij de alliantiepartners waarvan de Bibliotheek Schiedam er één is. Onder de naam Lentiz LIFE lab, is de Bibliotheek ook op deze school te vinden. 

De Alliantie voor Talent

Het LIFE College werkt samen met verschillende alliantiepartners. Zij geven samen met de school vorm aan het onderwijsconcept, dat gebaseerd is op talentontwikkeling. Onder de noemer “De Alliantie voor Talent” ondersteunen de Bibliotheek Schiedam, Stichting Welzijn Schiedam / Dock, Kinderdagverblijf KomKids, het Fonds Schiedam Vlaardingen, de Gemeente Schiedam, Yets Foundation, Albert Heijn Schiedam en Verstegen Spices & Sauces de doelstelling van de school om jongeren in Schiedam het optimale uit zichzelf te laten halen. In het bijzijn van minister Bussemaker werd de Alliantie voor Talent bekrachtigd door alle partners, door ondertekening van een overeenkomst.

Gelijke kansen

De opening van het Academisch Jaar stond in het teken van het thema “gelijke kansen”.
Minister Bussemaker hield een speech over gelijke kansen in het onderwijs en interviewde de alliantiepartners en mbo-studenten over dit thema. De minister gaf na de interviews aan dat zij onder de indruk was van de ambities van de studenten. Daarnaast benadrukte zij het belang van samenwerking tussen onderwijsinstellingen en regionale partners voor het creëren van gelijke kansen voor jongeren. In de regio Schiedam creëert LIFE College samen met haar alliantiepartners kansen voor jongeren en leert zij hen tevens hoe zij hun kansen kunnen pakken. 

 

bussemakers groepsfoto

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.