Dat was Te Gek!

Foto van Mike Boddé in de Bibliotheek Schiedam

Terugblik op talkshow Boekenweek 2015

Vrijdagavond 13 maart was het een gezellige drukte in de Bibliotheek tijdens de talkshow 'Te Gek Voor Woorden'.

Schrijver en presentator Ernest van der Kwast, de host van de avond, interviewde ondermeer psychiater Paul Wisman en cabaretier Mike Boddé.  

De avond begon met Paul Wisman, die door zijn enthousiaste verhaal en de liefde voor zijn vak, het publiek voor zich wist te winnen.  Zeer toegankelijk en ontroerend, was ook de case Lolita, waarvan hij het publiek deelgenoot maakte.  

Daarna presenteerde Lano Osman, leerling van het Stedelijk Gymnasium zich met een zelf gecomponeerde nummer, dat hem een groot applaus opleverde.

Afsluiter van de avond was cabaratier en schrijver Mike Boddé. Heel openhartig vertelde hij over de depressie waar hij een jaar of tien geleden doorheen moest. Dat een lach en een traan dicht bij elkaar liggen, bleek toen hij uit zijn boek Pil het hoofdstuk voorlas over zijn straatvrees, waarvan hij in die periode ook last had.  Ernest wist Mike nog over te halen een nummer op de piano te spelen. Als je dan toch een begenadigd musicus in huis hebt, laat je die ook niet zo maar gaan?!

Achteraf werd er nog even lekker geborreld en nagepraat met de gasten en elkaar.  De foto's, gemaakt door Jan van der Ploeg, zijn te vinden op de Facbookpagina.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.