David Troch winnaar nationale gedichtenwedstrijd 2012

Op 24 januari 2012 ontving de Vlaming David Troch uit Sint-Denijs-Westrem in een afgeladen Amsterdamse Stadsschouwburg € 10.000 van Juryvoorzitter Ramsey Nasr, omdat zijn gedicht is uitgeroepen tot het beste gedicht van 2012.

Voor de derde editie van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd werden dit jaar in totaal 10.131 gedichten ingezonden, iets meer dan vorig jaar.

Voor deze editie mochten voor het eerst ook de Vlamingen inzenden. En met succes, want niet alleen de winnaar is een Vlaming, er eindigde ook een Vlaamse dichter op de derde plaats. Het succes van de Vlamingen in de hoogste regionen van de wedstrijd is opmerkelijk, daar van de 2.227 dichters die meededen aan deze editie, slechts 314 uit Belgie kwamen. 15 Vlaamse gedichten eindigden in de Top 100.

De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd is de poëzieprijs met de grootste geldprijs ter wereld voor één gedicht en de enige wedstrijd waar alle gedichten anoniem worden beoordeeld.

• Categorie: Nieuws
  • Laatst aangepast: vrijdag, 03 februari 2012