De Fiepbus in Schiedam

Foto: De Fiepbus op een zonnige dag - Fotograaf Krelage Fotografie

Bij heel veel Schiedamse basisscholen.

In maart 2018 was de Fiepbus op bezoek in Schiedam.

Om te vieren dat de Bibliotheek op School in 2018 in Vrijwel elke Schiedamse basisschool te vinden is, reed in maart 2018 een vrolijk gedecoreerde dubbeldekker bus door Schiedam. Deze Fiepbus is gemaakt ter ere van het 100 jarig bestaan van Fiep Westendorp en stopte bij heel veel Schiedamse basisscholen.

Op de benedenverdieping konden de kinderen op avontuur in een doolhof van  de wereld van Fiep Westendorp, waar allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters te vinden waren. Op de bovenverdieping werd geknutseld, kon op iPads gespeeld worden en konden de kinderen die echt geluk hadden zelfs een stukje meerijden met de bus.

Waar de bus kwam, was het een feest!