De Gouden Strop 2012

Vijf kanshebbers

De genomineerden voor de Gouden Strop 2012, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, zijn bekend.

Volmaakte verdwijning {isbn}9789046810361{/isbn} van Derwent Christmas, Een zomer zonder slaap {isbn}9789044518368{/isbn} van Bram Dehouck, Blauwe sneeuw van Nellie Mandel, De vriend {isbn}9789044519884 {/isbn} van Charles den Tex en De vuurwerkramp van Harmen Saliger {isbn}9789023458258{/isbn} van Peter de Zwaan zijn de vijf kanshebbers op De Gouden Strop 2012. De genomineerden voor de Schaduwprijs, voor het beste Nederlandstalige spannende debuut zijn Nostalgie van Lieven de Letter, Oog van de naald van Griselda Molemans en De ziener van Kevin Valgaeren. De prijzen worden 31 mei bekendgemaakt en aan de winaars uitgereikt op de Avond van het Spannende Boek in Felix Meritis in Amsterdam.