De Nieuwe Bibliotheek

De Nieuwe Bibliotheek Schiedam

Vanwege de nieuwe koers die de Bibliotheek Schiedam gaat varen, vernieuwt de Schiedamse bibliotheek haar dienstverlening onder de noemer de Nieuwe Bibliotheek.

De Nieuwe Bibliotheek is de uitwerking van de beleidsvisie 2012-2015.

In de buurt ophalen en inleveren

In de Nieuwe Bibliotheek Schiedam werken professionals die Schiedammers nu en in de toekomst goed kunnen blijven bedienen. Er zal meer aandacht geschonken worden aan de informatiebehoefte van Schiedammers.

De website wordt aangepast, om nog beter terug te komen aan de wensen en eisen van klanten. Zo kan iedereen die woont, werkt of studeert in Schiedam via de website boeken en andere media bestellen. Afhankelijk van wat klanten wensen, kunnen zij materialen ophalen en inleveren bij een afhaal- en inleverpunt, zo dicht mogelijk bij hen in de buurt.

Alternatieven in Noord voor volwassenen

In het Centrum van Schiedam, in Noord en elders in de stad verschijnen afhaal- en inleverpunten. Bij vestigingen van verpleeg- en zorgcentra van de Frankelandgroep zijn al wisselcollecties aanwezig. Met de Frankelandgroep is de Bibliotheek Schiedam in gesprek om op deze locaties vaste collecties te gaan onderhouden, te beginnen in Noord. Bewoners van Schiedam-Noord kunnen dan voor hun materialen op verschillende plekken in Noord terecht. Verder gaat de Schiedamse bibliotheek intensiever samenwerken met partners als SWS Welzijn (cursussen) en het Vlietland Ziekenhuis (luisterboeken).

Jeugdbibliotheek in Noord

De jeugdcollectie uit de bibliotheek in Noord wordt verplaatst naar basisschool de Klinker in de Woudhoek. Hier kan de jeugd terecht, maar ook scholen kunnen hier terecht voor materialen.

Daarnaast werkt de Schiedamse bibliotheek aan bibliotheken in alle Schiedamse scholen.

Voorproefje en voorlichting

Om al deze ontwikkelingen toe te lichten, laat de Bibliotheek Schiedam in augustus een voorproefje van de Nieuwe Bibliotheek zien op de eerste verdieping van Stadserf 1, op maandag tot en met vrijdag van 11.45 tot 17.00 uur.
In het najaar organiseert de Schiedamse bibliotheek voorlichtingsbijeenkomsten voor bibliotheekleden en andere geinteresseerden. Tijdens deze bijeenkomsten wordt ook ingegaan op de sluiting van de bibliotheek in De Blauwe Brug.

Vragen?

Wie in de tussentijd vragen heeft over de toekomst van de Schiedamse bibliotheek, kan hier kijken, vragen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bellen met 010 – 714 6300.

• Categorie: Nieuws
  • Laatst aangepast: maandag, 20 augustus 2012