Deze week..

Foto van de voorkant van de Korenbeurs tijdens opening. Foto: Jan van der Ploeg

.. bij de Bibliotheek Schiedam

Ontdek wat er maandag 14 tot en met zondag 20 september te doen is bij de Bibliotheek Schiedam.

Kunst om tegenaan te liggen

Op de eerste etage van de Korenbeurs is de expositie “Kunst wil tegen je aan komen liggen”  te bezichtigen. Gastcurator Jan Gordijn, griffier van de Schiedamse gemeenteraad heeft werken van het Centrum voor Beeldende Kunst uitgezocht die tijdens openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen zijn.

kunst om tegenaan te liggen

Eén van de geexposeerde werken van het CBK

Schiedamse monumenten op doek

Vorige week is ook de expositie van Rudi Atman geopend. Deze impressionistische kunstschilder heeft Schiedamse monumenten geschilderd. Deze zijn tot donderdag 24 september op de begane grond van de Korenbeurs te bezichtigen.

ratman

Rudi Atman tijdens de opening van de expositie met monumenten op doek.

Workshop e-books lenen bij de bibliotheek

Dindag 15 september om 14.00 uur vindt de workshop “e-books lenen bij de Bibliotheek”  plaats in de Korenbeurs. Leden van de bibliotheek kunnen duizenden e-books lenen voor op de tablet, telefoon, e-reader of om online te lezen. Tijdens deze workshop leert u hoe dit precies in zijn werk gaat.

Woensdagmiddag, veel voor kinderen

In de middag van woensdag 16 september is er heel veel voor kinderen te doen. Om 14.00 uur kunnen kinderen een eigen knikkerbaan maken in de jeugdwerkplaats en in de jeugdhoek leest de voorleesbrigade vanaf 14.30 uur voor aan kinderen van 4 tot 8 jaar.

jeugdwerkplaats

Elke woensdag veel leuks in de Korenbeurs. Foto: Jan van der Ploeg.

Lezing

Donderdag 17 september geeft kunstdocent Jules van der Vuurst de Vries van het Stedelijk Museum een lezing over de kunstenaar als uitvinder en onderzoeker. Over grote (be)denkers, die soms een royale hoeveelheid fantasie hebben. Kaarten à 5 euro zijn aan de deur te koop.

Zeven dagen per week geopend

De rest van de week is de Bibliotheek in de Korenbeurs, net als andere dagen, vanaf 10.00 uur geopend. Laat je inspireren door de collectie, schuif aan aan de leestafel, geniet van het huisgemaakte gebak en de zelf gebrande koffie van Vol-koren, strijk neer op een van de werkplekken en maak kennis met de kunst die ten toon is gesteld in de Korenbeurs.

In de agendapunten hieronder, is de volledige informatie te vinden.

korenbeurs geopend

De Korenbeurs op de dag van opening. Foto: Jan van der Ploeg