Weekoverzicht

Foto van een bezoekers die genieten van wat in de bibliotheek aangeboden wordt. Foto: Jan van der Ploeg

Week 29: 21 tot en met 27 september

Wat er van maandag 21 tot en met zondag 27 september te doen is bij de Bibliotheek Schiedam?

Kunst om tegenaan te liggen

Op de eerste etage van de Korenbeurs is de expositie “Kunst wil tegen je aan komen liggen”  te bezichtigen. Gastcurator Jan Gordijn, griffier van de Schiedamse gemeenteraad heeft werken van het Centrum voor Beeldende Kunst uitgezocht die tijdens openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen zijn.

CBK Logo 600x221

Schiedamse monumenten op doek

Tot donderdag 24 is de expositie van Rudi Atman te bezichtigen. Deze impressionistische kunstschilder heeft diverse Schiedamse monumenten geschilderd, die op de begane grond van de Korenbeurs ten toon zijn gesteld.

opening atman

Start cursus “Windows 8.1 en 10”

Woensdag 23 september start de cursus “Windows 8.1 en 10” in de Bibliotheek in de Korenbeurs. In vier bijeenkomsten op woensdag van 10.15 – 12.15 uur worden deze nieuwe besturingssystemen van Microsoft uitgelegd. Aanmelden kan bij de Bibliotheek in de Korenbeurs. Kosten bedragen € 35,00. Bibliotheekleden betalen € 30,00.

Windows 8 Start screen

Woensdagmiddag, veel voor kinderen

In de middag van woensdag 23 september is in de Korenbeurs veel voor kinderen te doen. Om 14.00 uur kunnen kinderen hun eigen lavalamp maken en in de jeugdhoek leest de voorleesbrigade vanaf 14.30 uur voor aan kinderen van 4 tot 8 jaar.

knutselen jeugdwerkplaats

Elke woensdag creatief ontdekken in de jeugdwerkplaats. Foto: Jan van der Ploeg

Gratis digitaal spreekuur

Donderdag 24 september is er vanaf 14.00 uur een digitaal spreekuur in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Neem mobiel, laptop, tablet of e-reader mee krijg gratis advies.mobile devices1

Muziek met Gijs van Rij De Beatmeisjes 1963 – 1969

Ga zondag 27 september van 14.00 – 16.00 uur mee op muzikale reis door de jaren ‘ 60 met Gijs van Rij. Aan de hand van het boek van Frank Dam, "De Beatmeisjes, 1963 - 1969", wordt muziek uit deze bijzondere tijd gedeeld. Er is ook volop ruimte om je eigen foto's en belevenissen te delen. Deelname is gratis.

gijs van Rij

In onderstaande agendapunten is de volledige informatie te vinden.