Digitaal vaardige vrijwilligers gezocht

Afbeelding van een vrouw met een e-reader

Zijn wij op zoek naar u?

Help als vrijwilliger mee met de digitale cursussen van de Bibliotheek Schiedam

Voor het begeleiden van cursussen en het Tabletcafé in oprichting is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar digitaal vaardige vrijwilligers.

Eén van de kerntaken van de Bibliotheek Schiedam is om volwassenen te ondersteunen bij het vergroten van hun digitale vaardigheden. In onze gedigitaliseerde samenleving zijn deze vaardigheden nodig om optimaal te kunnen functioneren. Met name voor een grote groep senioren (50plussers) zijn deze vaardigheden niet vanzelfsprekend. Door het organiseren van cursussen in kleine groepen en in een rustig tempo sluit de bibliotheek aan bij de leerwensen van deze doelgroep.

Tijdens het Tabletcafé zijn volwassenen die in het bezit zijn van een tablet, smartphone of e-reader welkom met hun vragen over het gebruik van het apparaat. Het Tabletcafé wordt gehouden op de laatste donderdag van de maand. Tijdens de cursussen en/of het Tabletcafé ondersteunt de vrijwilliger de bibliotheekprofessional bij het beantwoorden van vragen en het aanleren van digitale vaardigheden op verschillende apparaten (computer, laptop, tablet, smartphone, e-reader).

Als vertegenwoordiger van de bibliotheek zorgt de vrijwilliger voor een aantrekkelijke uitstraling van de bibliotheek in woord en gedrag en deelt de vrijwilliger zijn of haar kennis en vaardigheden met voornamelijk senioren die een steuntje in de rug nodig hebben in het gebruik van digitale apparaten.

De bibliotheek is op zoek naar digitaal vaardige volwassenen die kennis hebben van diverse apparatuur met een brede, actuele interesse op het gebied van digitale media, die het leuk vinden om anderen te helpen in het gebruik van apparaten en goed kunnen omgaan met voornamelijk niet-digitaal onderlegde ouderen en die zelf ook senior zijn.

De bibliotheek vraagt van alle vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten voor de aanvraag worden door de bibliotheek vergoed. Bij structurele inzet ontvangen vrijwilligers van de  bibliotheek een tegoedbon voor een basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam. Daarnaast worden werkelijk gemaakte reiskosten vergoed.

De Bibliotheek Schiedam is een Seniorweb Leercentrum. Als u als vrijwilliger 50 jaar of ouder bent, kunt u ambassadeur van Seniorweb worden. U ontvangt dan een gratis lidmaatschap van Seniorweb en u kunt gebruik maken van de faciliteiten van Seniorweb voor vrijwilligers.

Heeft u interesse om vrijwilliger voor de Bibliotheek Schiedam te worden? Meld u zich dan, met een korte motivatie aan bij Annemarie Meeder, coördinator vrijwilligers van de Bibliotheek Schiedam. Dit kan per e-mail naar ameeder@debibliotheekschiedam.nl of telefonisch op het telefoonnummer 010 714 63 01.

• Categorie: Nieuws
  • Aangepast: dinsdag, 16 september 2014