Duurzame Fietstocht

Fiets mee met de Bibliotheek Schiedam

De Bibliotheek Schiedam organiseert  op woensdagavond 26 juni, één van de langste dagen van het jaar, een fietstocht langs drie duurzame projecten in de stad.

Om 19.15 wordt verzameld bij de Stand-Up Bibliotheek - De Monopole aan de Hoogstraat 99. Na het vertrek om 19.30 uur nemen we eerst een kijkje bij de nieuwbouw van Lyceum Schravenlant. Dit gebouw, dat in het najaar door de school in gebruik zal worden genomen, is volgens zeggen één van de meest duurzame schoolgebouwen van Europa. Leerlingen en docenten zijn in een vroeg stadium betrokken bij ontwikkeling van het gebouw en vertellen daar graag over. 

Vervolgens fietsen we door naar Vijfsluizen waar een groot aantal vrijwilligers, onder leiding van Herbert Nikkels, op een (voorheen) braakliggend stuk land verse groente verbouwt voor de Schiedamse voedselbank. Een paar jaar geleden bleek hier grote behoefte aan verse groente. Herbert Nikkels ging aan de slag. De oogst van zijn inspanningen zijn niet alleen verse groente en fruit. En passant wordt er Nederlands geleerd en maken wereldburgers kennis met elkaars gewoonten en keuken. 

Op een steenworp afstand aan de Jan Everseweg 28 is fietsfabrikant SPIKEDcycles gevestigd. Spiked is een nieuw grensverleggend elektrisch fietsmerk. De nieuwste trends komen samen in één fiets. Het moderne alternatief voor de auto in de stad of woon-werkverkeer. Even voor 21.00 uur zal een medewerker van Spiked “ het verhaal” achter dit bijzondere merk vertellen. 

Rond 21.30 zijn we terug bij de Monopole en sluiten we af met een drankje.

Dit is de tweede duurzaamheidsavond in een reeks van vijf, aansluitend op het gemeentelijke themajaar Windkracht 13.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.Fiets je mee met deze duurzame fietstocht? Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.