Enthousiasme over Schoolschrijvers

Foto van de feestelijke afsluiting van de schoolschrijvers in Schiedam.

Traject afgesloten op twee scholen

In de afgelopen maanden hebben twee Schoolschrijvers in Schiedam gewerkt, op IBS Ababil en OBS De Peperklip.

Kinderboekenschrijvers Marlies Verhelst en Sanne Rooseboom waren een half schooljaar lang elke week een dagdeel aan het werk op een Schiedamse school. In drie vaste groepen waren zij een inspiratiebron voor het taalonderwijs, met activiteiten rond leesplezier, creatief schrijven en literaire competenties.

Niet alleen de drie vaste groepen konden profiteren van de aanwezigheid van een Schoolschrijver; ook de andere groepen werden bezocht en er waren bijeenkomsten voor de leerkrachten en voor de ouders.

Uit de enthousiaste reacties van kinderen, leerkrachten, ouders en de Schoolschrijvers zelf kunnen we maar één conclusie trekken: het traject was op beide scholen een groot succes. Wat vooraf al uit onderzoek was gebleken, werd in Schiedam bevestigd: een Schoolschrijver in de school bevordert het leesplezier, de creativiteit én het zelfvertrouwen van de kinderen. Daarbij worden ook de leerkrachten geïnspireerd om het taalonderwijs een impuls te geven.

Komend schooljaar zullen twee nieuwe scholen deelnemen aan het intensieve traject van De Schoolschrijver. De Bibliotheek Schiedam is ook dan regionale partner van De Schoolschrijver.