Expositie Jeroen Staal

Ieder schilderij zijn eigen verhaal!

Van donderdag 13 december 2012 tot en met woensdag 13 februari 2013 exposeert Jeroen Staal in de Bibliotheek Schiedam op Stadserf 1.

Voor Staal heeft iedere schilderij zijn eigen verhaal. De tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van de Schiedamse bibliotheek.

Jeroen Staal start het schilderen met een foto, schets of waargenomen gebeurtenis waarin voor hem een verhaal zit. Al schilderend brengt hij dit verhaal tot leven, door met dramatische belichting te werken en met tegenstellingen in bijvoorbeeld patronen of ritmes. Het resultaat is een gebalanceerd kunstwerk met meerdere (kijk)lagen.

Staal (1968) is als docent tekenen/handvaardigheid afgestudeerd aan de Hogeschool Fontys en heeft aan de Academie Minerva autonoom schilderen gestudeerd. Sinds die tijd is hij figuratief schilderend beeldend kunstenaar. Sinds 2010 is hij ook werkzaam als docent beeldende vorming op meerdere basisscholen.