Gefeliciteerd Den Helder!

Foto bekendmaking Beste Bibliotheek van Nederland 2017

Beste bibliotheek van Nederland 2017

De Bibliotheek Schiedam feliciteert de Bibliotheek Den Helder School 7 als ´Beste Bibliotheek van Nederland 2017'.

Van alle 168 bibliotheken die Nederland rijk is, stelde de jury van Bibliotheekblad een shortlist samen, met kanshebbers op deze titel. De Bibliotheek Schiedam stond ook op deze shortlist.

Dinsdag 14 maart maakte de jury tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in Assen, bekend dat de Bibliotheek Schiedam op de tweede plaats is geëindigd. Bibliotheek Den Helder School 7 heeft de eerste prijs gewonnen.

Foto van Theo Schilthuizen

Met deze verkiezing benadrukt initiatiefnemer Bibliotheekblad dat ons land beschikt over hoogwaardige openbare bibliotheken die een onmisbare plek in de huidige Nederlandse samenleving innemen.

Behalve de Beste Bibliotheek van Nederland kiezen vakjury en publiek ook de Beste Bibliothecaris van Nederland. Een bibliotheek is immers zo goed als de mensen die er werken. Jan van Bergen en Henegouwen won deze titel in 2013.